Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mit csináljak? A macskám...

Mit csináljak? A macskám fogott egy kismadarat, mit kezdjek vele amíg állatorvoshoz nem viszem??

Figyelt kérdés
Sziasztok! A macskám fogott egy kismadarat (valószínűleg rigó,fészekből eshetett ki) behoztam a lakásba, melegbe. eddig csak feküdt,ki se nyitotta a szemét. Most így este kezdett felállni, egyfolytába csipog, de nem éhes, próbáltam neki pókot adni (tudom,tudom, állatorvos tudná normálisan etetni). Az a helyzet, hogy reggel viszem el orvoshoz. Az a gond hogy csipog. Ki a természetbe biztosan nem rakom,macskák összeszedik. Mit csináljak? Nagyon csipog.

2021. máj. 14. 22:21
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem meg az ilyen fröcsögően macskagyűlölő idiótákat kéne ivartalanítani, mint a 19 -es, és alaposan megadóztatni a lélegzésüket.

Egy ember átlagosan kb. annyi kárt okoz a természetnek, mint ezer kóbor macska azonos időtartam alatt. Imádom, amikor valami nagyokos az általa gyűlölt állatfajta károsságát igyekszik bizonyítani légből kapott állításokkal, a másik, amit imádok, amikor az emberek eldöntik, melyik állat a "káros", melyik a "hasznos", jellemzően az egyes állatok gazdasági előnyeinek/hátrányainak mérlegelésével, vagy szubjektív szempontok alapján.

2021. máj. 15. 00:19
 22/29 anonim ***** válasza:
76%

19, az írásod ott téved, mikor azt mondod, hogy nem lehet őket meggátolni a csavargásban.

De, meg lehet. Csak a nagytöbbség szarik bele, mermicikeszabadlélek.

2021. máj. 15. 00:26
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Mifelénk a rigók gilisztát, kukacokat esznek, lehet érdemesebb lett volna azzal próbálkozni.

A rigók pedig fészekhagyók, előbb kiszállnak minthogy tudnának rendesen repülni, és az aljnövényzetben bújkálnak amíg a szülők kaját kerítenek nekik. Ha már nagyobbacska nem fontos visszatenni, mi is próbálkoztunk ilyennel amíg nem ismertük őket, abban a minutumban hogy visszapakoltuk, kepesztett ki újra. 😀 Persze macskából kinézem, hogy a fészekből is kiszedi. 😞

Nálunk rengeteg rigó van, és itt rájuk kutyaveszély leselkedik. Amikor fészekelhagyó időszak van fokozottan figyelek a kutyámra, de így is megesett hogy egy madárkát elcsípett. Ilyenkor nem veszem már el tőle, gyorsabb és kíméletesebb mintha órákon át szenved és ki tudja hogy valami belső sérülésbe vagy a sokk miatt fog elpusztulni.

2021. máj. 15. 01:15
 24/29 anonim ***** válasza:
10%
Nem kell állatorvoshoz vinni, semmi baja nem lesz tőle, nyugodtan megeheti.
2021. máj. 15. 04:08
 25/29 A kérdező kommentje:
Elvittem az állatorvoshoz, ők etetni fogják amíg nem tud önállóan, aztán kiengedik.
2021. máj. 15. 07:39
 26/29 A kérdező kommentje:
#23 még nem nőtt ki teljesen a tollazata se, elég picurka.
2021. máj. 15. 07:42
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
De jó! Akkor megérte a reggelt, örülök neki! ☺
2021. máj. 15. 11:43
 28/29 anonim ***** válasza:
77%
A madarak nem érzik az emberszagot. Az a link, amit itt valaki belinkelt sem ezt mondja. A madaraknak nem jobb a szaglása az embernél. Ennyi erővel gyűrűzni sem lehetne őket, de mégis gond nélkül megteszik a fészekben lévő fiókákkal is.
2021. máj. 15. 12:33
 29/29 anonim ***** válasza:
58%

1.Az emberszag az EMLŐSÖKRE, ŐZGIDÁRA vonatkozik!

Mikor lesz ez felfogva emberek? Ki az az ökör, aki még mindig ezt terjeszti? Hányszor kell még kiírjam? Miért nem mondják már be a hírekbe, vagy a barátok közt-ben kéne szóba hozni, azt mindenki nézi.

2.macskafogta madarat gyors állatorvosi ellátásban kell részesíteni, antibiotikumokra van szüksége(senki ne próbálkozzon adogatni a fiókból, azonnal elpusztulnak tőle) a macska nyálában lévő kórokozók miatt, akkor is, ha csak megkarcolta.

Ezt a kérdező teljesen jól csinálta.

3.madárfiókákat kb 5-10 percenként etetnek, ez nem elvárt tőlünk, de félóránként/max.óránként etetni kell.

Minden madár fehérjével etet fiókákat, a magevők is. Tojás általában mindenkinél van, főtt tojással lehet elsősegélyben segíteni. A legjobb a lisztkukac. Ismétlem LISZTKUKAC, és NEM csontkukac NEM.

Örvendek, hogy túlélte az éjszakát..

Macskát bent tartunk, ha lehetséges. Régebb is egerészésre tartották a házBAN, padlásra jártak fel, nem a szomszéd kertjében tartották és nem az utcán.

Van több macskás ismerősöm, aki bent tartja.

A vadmacska az erdőben él, de ahhoz ezeknek a szobaiaknak nincs közük.

2021. máj. 15. 23:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!