Hogyan taníthatom be a vadóc hullámos papagályomat?
A hullámos papagájok elég nehezen taníthatóak. Mikor nekem négy is volt, akkor több beszélnivalójuk és törődnivalójuk volt egymással, mint velem. De most, hogy sajnos egyre öregednek, és fogyatkoznak, kezdenek egyre szelídebbé válni.
Mindenképpen tölts vele rengeteg időt, mert most még nagyon fél. Beszélgess hozzá, ismerje meg a hangodat. Mikor látod, hogy kezd megbízni benned, csak akkor tedd be a kezedet!
Sok kitartást és türelmet, nem egyszerű! :)
Szerintem nem nehéz megszelidíteni, de tényleg sok türelem kell hozzá.
Nekem sok papagájom volt, és mindegyik szelid volt.Az első parancsolat, hogy ha szelíd papagájt akarsz akkor egyszerre csak 1-et tarts.
Első lépés nálunk mindig az volt, hogy vízbe áztatott babapiskótát tartottam oda neki, ilyenkor odacsíp és érzi ,h finom, és aztán elkezdi eszegetni.Mindig elölször rácson át add, folyamatos beszélgetés , bíztatgatás mellett, és amikor már tudja ,hogy mi az akkor dugd be a kezed, (persze piskótával)és ha nem kezd el össze-vissza röpködni az már fél siker.A papagájok imádják a piskótát így nem lesz nehéz dolgod.Amikor már így is eszik a kezedből akkor megprobálhatod bedugni a kezed,fontos, hogy ne akard megfogni(ezt utálják), ezt ő abból tudja, hogy tenyérrel lefelé nyulsz be.Lehet h elölször megilyed, de ne vedd ki a kezed, hagyd, hogy üllőrúdkét használja a kezed, vagy a karod.A papagájoknál a csípés nem az ellenségeskedés és támadás jele, ők ezt védekezésből teszik,mert félnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!