Vannak itt hobbi, vagy hivatásos madarászok? Esetleg más, madarak iránt érdeklődők?
Szoktatok Budaliget közelében madarászni?
MME tagok vagytok?
(Írnátok életkort is?)
Köszönöm a válaszokat!
Mentéssel foglalkoztam sokáig, voltam önkéntes madármentőknél és MME-hez hasonló külföldi szervezetnél.
Majdnem minden nap ránézek erre a topikra, segítek amiben tudok.
Döntsd el, ez melyik kategóriába tartozik.
Bocsánat, félreérthetően írtam.
Hobbi madarász: Hetente/kéthetente egyszer/többször időt tölt a madarak megfigyelésével, meghatározásával. Legalább 50-60 fajt felismer.
Hivatásos madarász: Sok időt tölt a madarak védelmével, megfigylésével, felmérésével. Ez a szakmája. (Madarász, természetvédelmi őr, madármentő, stb.)
Madarak iránt érdeklődő: Etet, itat, örömét leli a madarak megfigyelésében, de ennél többet nem tesz a dologert.
Nem tudom, nálam a kertben van egy madáretető és télen szoktam figyelni a cinkéket meg a verebeket, szórakoztat. :) mindig van 2-3 fészek is a fákon, azt is messziről figyelgetem. Sajnos sast 1000 éve nem láttam, pedig anno amikor ideköltöztünk (Kamaraerdőhöz közel) még voltak, azokat szívesen lestem távcsővel mindig.
1-2 sólyom vagy vércse néhanapján idetéved, de már az is csodaszámba megy, akkor mindig előkapom a távcsövet. Denevérünk lett sok tavaly mondjuk, őket is szeretem.
Igen, vagyok. :)
Az Ócsai Madárvártára járok igen sokszor madarászni-lepkészni-rovarászni. Tegnap is voltam, a gyakori cinkéken túl gyűrűztünk zöldikét, rövidkarmú fakuszt, tengelicet, és még egy nagy fakopáncsot is!
30/F
Talán átkerültem a hobbiba, 60-nál több fajt ismerek és megtanultam latinul is a nevüket.
Branta Ruficollis♡
Aegithalos Caudatus♡
Branta Leucopsis♡
Sterna Paradisaea♡
Ezek a legújabb kedvenceim
Kettő belőlük súlyosan veszélyeztetett:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!