Miért repülnek az ablaknak ilyen iszonyat erővel a madarak?
Nemrég költöztünk egy új házba. a telken a régit lebontottuk, majd 3 év alatt épült egy új. nem túl nagy, normál ház, 1000nm-es telken, kb 50%-át teszi ki az egész ház terasz nélkül.
amióta beköltöztünk hetente egy két madár repül az ablaknak. de olyan erővel, hogy eddig 2 ablakot kellett kicserélni, mert pókhálósra tört. Volt kis cinke is, meg nagyobb, szarka szerű madár is. Olyan zajjal, mintha követ dobnának az ablakra. Éles csattanást hallunk, mindenki összerezzen, majd látjuk, hogy a nappaliban a nagy ablakok (2.5 méter magas teraszablak) egyiket közepén egy madártetem beszorulva, félig átlógva, az üveg meg szanaszét törve. csak a biztonsági fólis tartja össze. a páncélüveget nem sértette, csak a külső sima üveg részt.
Olyan ablaküveget kell választani, ami mintás, színezett, részben tejüveg, vagy valami hasonló.
A madarak nem látják, hogy ott van az áttetsző üveg, azért mennek neki.
Nállunk is ez van. Sokszor olyan frászt kapok. Sokszor meg is sérülnek.
Láttam többször, hogy a héjja elől ,, menekülnek,,
Az ablak nállunk még nem tört be, azt hiszem azért, mert dupla
Milyen ablakotok van? Nem méretre. Milyen az üveg? Hány réteg, milyen vastag?
Ilyesmi matrica kellene nektek:
Vagy a matrica és kicsit rondább lesz, vagy a betört ablakok 🤷♀️
Esetleg szúnyogháló, azt észreveszik.
Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!