A széncinege a hőmérséklet szempontjából tágtűrésű, mert..?Help me
A munkafüzetemben van ilyen feladat, így szól.: 1) a széncinege tágtűrésű, mert..
2) a sebes pisztráng a víz oxigéntartalma szembontjából szűktűrésű, mert...
SEGÍTSETEK SOS 7-IG BEKELL ADNOM
(Azt hiszem van külön házi feladat kategória is)
A kedvedért tippelek (nem tudom pontosan mi van a tankönyvben):
1. Gondolom a tollazatában lesz a kulcs. Jó hőszigetelő vagy ilyesmi ezért nem kényes a hőmérsékletre. Szerintem a vérkeringésével is lehet valami csavar ami miatt jobban tudja szabályozni a teste hőmérsékletét.
2. A gyors folyású vizekben (folyók, patakok stb) magasabb az oldott oxigén tartalom (és általában hűvösebbek is, hidegebb vízben szintén több az oldott oxigén) ezért az ilyen vizekben élő állatok a magas oxigénszinthez alkalmazkodtak s rosszul tűrik az oxigénszegény közeget, lásd: díszhalaknál is intenzívebb vízmozgást igényel egy patakból származó faj mint egy meleg állóvizekből/ mocsarakból származó.
Iszonyatosan idiótán vannak megfogalmazva a kérdések, sajnállak, hogy a magyar oktatás részese vagy, mondjuk én is..
3x kellett elolvassam, de valahogy megértettem.
De ha elgondolkozol rajta, akkor logikus.
Ne tekints a tanárokra úgy, mintha istenek lennének, mert nagyon nem azok. ha nincs kész 7-re akkor mi van?
(egy tanár)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!