A csemegerúd árthatott a hullámos papagájnak?
Sajnálom.
Mivel semmit nem írtál arról, hogy amúgy, hogy tartottad, így nem lehet biztosra mondani. De a tátogás és a büdös hasmenés többek közt begy- vagy bélelzáródástól, bélcsavarodástól is lehet. Illetve mindenképp belsőszervi probléma. A csemege rúd nem tud ilyet okozni, inkább szálas kötél játék stb.
Könnyen lehet. Sajnos nem vagyok jártas a papagájok terén, de az tény, hogy sok olyan termék van forgalomban, ami nem egészséges az állatoknak. Nekem nyuszijaim vannak, és minden alkalommal próbáltak rámsózni valami sz.rt az állateledelboltban, ami mézzel/cukorral volt összeragasztva, vagy joghurtot vagy egyéb tejszármazékot tartalmazott. Ezeket nem eheti a nyúl, baja lesz tőle, de mégis árulják, és még rá is sózza az eladó az emberekre.
Szóval érdemes legközelebb megnézni az összetevőket, nehogy tartalmazzon olyat, amit nem kéne. Mert a legtöbb hidd el, hogy tele lesz vele :(
Nem szabad ilyeneket adni nekik, romlott is lehetett, ráadásul olyan "multivitaminokkal" van túladlagolva amikre a madaraknak semmi szüksége!
Én nem értem ilyenkor hol van az állatvédelem, meg a fogyasztóvédelem is!
Kanári eleségben is van 6 féle mag amiből csak kettőt eszik a kanári a többi megmarad!
Négermag, vörös köles, sárga köles, fénymag, kendermag.
Ezekből csak a kendermagot és a fénymagot eszi!
Megértem én, hogy a többit is el kell adni, de így csak éhezésre vannak ítélve...
Sajnos ilyen esetekben korlátozni kell a mennyiséget és el kell venni tőlük az eleséget mert nem tudják mi egészséges számukra. Ha megfelelő volt a csemegerud (de lehet nem volt az) valamilyen elzarodast okozhatott a gyomor bél rendszer traktuson ezért lehetett tulcsorgasos hasmese és kénytelen volt tápanyagokat felvenni így elpusztult
Sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!