Hogyan szelidítsem meg a két hullámos papagájomat?
Sziasztok!
Két hullámos papagájom van. Az egyik (nőstény kb 3 éves) régebb óta van meg csak az akkori párját elvesztette (ez egy hosszab történet) ezért vettem mellé egy fiút. Ez volt egy éve. Nagyon jól kijöttek egymással. a fiú szelid volt mert tenyésztől vettük, de azóta kicsit elvadult mert nem volt időm annyira rájuk ( új iskola stb.)
Szeretném őket kézhesz szoktatni most hogy újra lett időm rájuk rendesen, és a fiúval nagyon jól haladok de a lány nagyon fél (amikor az előző társával volt akkor is nagyon félt. Mindig is ilyen volt). Esetleg van jó tippetek, hogyan tudnám őket kézhesz szoktatni? Tudom késő már, de azért próbálkozom még :)
Szia! Köszönöm szépen, de a kiengedéssel a probléma, hogy egyszer már ki voltak engedve de akkor is a nőstény nagyon nem akartam visszamenni. Annyira, hogy hálóval kellett elkapnunk amit nagyon rosszul visletem mert nem szerettem volna hogy ilyen történjen. Az után már hiába volt nyitva a kalitkájuk ajtaja nem akart kijönni.
Mostanság azzal próbálkozom hogy az ételüket kiveszem pár órára amíg megéheznek és akkor beteszem a kezemet a tálukkal hogy úgy egyenek.Ez a hímnél nagyon hatásos, de a nőstény nagyon nagyon fél még. Szinte remeg és csak néha néha odajön és elvesz egy magot de semmi több. Bár azért nála is volt fejlődés, például az hogy egyáltalán közelebb mer jönni. Nem tudom szegényke miért fél ennyire, de ő mindig is ilyen volt :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!