Egy kb 40 cm széles és 65 cm magas kalitka elég lehet egy hullámos papagájnak? Egyet tartanék, nem párban. Negatív kommenteket nem kérek, köszi. Egyéb tanácsok hullámos papagáj tartásához?
Egy hullámos, két hullámos, nem fogyaszt sokkal többet.
És párban is meg fognak szelídülni. Sőt. Ha az egyik látja hogy a másik közeledik, ő is felbátorodik. Csordaszellem.
És valaki aki ért hozzá, az le tudja írni, hogy miket kell mindenképpen megvenni ahhoz hogy a papagáj jól érezze magát ?
Tehát mint írtátok, párban legyenek, nagyobb ketrec mint a szóban forgó volt (méret esetleg?)
Stb...
Mert ha nem mondjátok el, akkor sokan fognak (vagy jelen esetben a kérdező) rosszul dönteni, és vesznek egy papagájt felelőtlenül.
Aki a szívén viseli ezt a dolgot, akkor az elmondhatna pár szükséges dolgot.
(Az, h olvass utána, nem tom mennyit ér, mert a kérdező is megtehette/tette volna, ám mégis 1et akart venni.)
Szóval fontos dolgokat.
Kb(!) mennyibe kerül az egész felszerelés a madárnak?
Szia utolsó!
Igen, egyet akartam venni, mert sok helyen láttam hogy egy papagáj van, és remekül megvannak. Mivel kezdő madártartó vagyok, nem szerettem volna egyből kettőt venni, de egy idő után vettem volna neki párt. :)
Illetve ha már kifejtem a dolgokat, azért kérdeztem ezt a méretet, mert ilyen méretű ketrecem volt, de természetesen azóta beszereztem egy nagyobbat.
A kialakult véleményetek ellenére nemtudom mennyire nézitek le a válaszomat, de Személyszerint én a fressnapfban vettem a ketrecet húszezerért, illetve egy kisállatkereskedésben szereztem be a kisebb dolgokat bele,mint például egy hintát bele kb egy ezresért, egy kötelet szintén 1500 alatt, egy játékot kb 1500ért, alig 500 forintért szereztem be a madárhomokot bele. Az eledel ára változó, amit láttam az 1000fttól 4000ig terjed. A szépia is 1000 Ft alatt volt. Vettem kettő külön ketrecre felakasztható etetőt/itatót, egy kevesebbe kerül mint egy ezres. Ülőrudat, illetve etetőket kaptam a ketrechez, de kicseréltem őket természetből hozott faágakra. Ja meg vettem nekik fürtös kölest, amit nagyon szeretnek.
Kettő papagájom van, és jól érzik magukat. Kezdünk összeszokni, már ráállnak az ujjamra is.
Es kihangsúlyoznám, hogy kezdő vagyok, nem felelőtlen. Illetve az utánaolvasással se mentem sokra, hiszen három oldalt olvastam, ahol három félét írnak egy adott dologról,viszont elindulni segítettek a neten olvasottak:)
További szép estét!
Én is írok egy példát.
Az én madaraimnak a kisebb kalitka 15 000 volt, a nagyobb használtan 30 000(kb), így sokkal jobban megérte venni és egy alapos takarítás után tettem át őket bele.
Én egy évre előre veszek magot nekik, az kb 4-5000 forint, a csemegék, mint a köles vagy a vitamin rudak pár száz forintba kerülnek és nem is veszek sűrűn. Természetes fa hintát is lehet venni meg mászókát, csak figyelni kell, hogy ne legyen ragasztós. Ez 800Ft körül van, mint ahogy a kötél hinták is, azt viszont figyelni kell, ha rágcsálják ki kell venni. Etető és itató is pár száz, nekem mindenből kettő van így könnyen cserélem reggelente. Homok úgy van ahogy a kérdező írta, kb 500, de sokáig elég.
Zöldség vagy gyümölcs pedig időszaktól függ, én minden nap adok nekik zöldet, szóval mindig kell vennem valamit. Ülőágat a kertből szerzek nekik, természetes fa a körmüket is koptatja. Neten, facebook csoportba nagyon jó lista található meg növényekről, amelyek biztonságosak nekik.Fémet kerülni kell, amennyire lehet.
Utánaolvasás nálam magába foglalja, hogy fajta csoportba is benne vagyok, ahol folyamatosan olvasom a tapasztalatokat és kérdezni is tudok, így azonos fajt tartók segítenek. Beszéltem telefonon az exo-pet egyik orvosával is, ő is nagyon jó tanácsokat adott. Nem tudom idegen nyelvvel, hogy álltok, én sok külföldi fórumot is olvasok, ahogy tapasztalom több információ megtalálható. Az állatvédelmi törvényben is le van írva pár alap. :) Remélem segítettem.
Szóval kb 50K és alatta már meg lehet teremteni egy jó, élhető helyet egy papagájnak ? :)
És ugye + a papagáj(ok!) :D
Én személy szerint örülök, hogy az utolsó válaszoló és a kérdező is leírta a tapasztalatait.
A kezdőkkel valamiért sokan keményen bánnak és lenézően beszélnek velük, pedig a tudás hiányáról lehet ilyen esetben leginkább beszélni, nem a nemtörődömségről, állatkínzásról, butaságról van szó.
Ez a fontos, hogy kérdezni KELL, és tisztességesen kell rá válaszolni, segítőkészen, nem leugatva.
És akkor nem is lesz az állatnak semmi baja.
Én is terveztem egyébként papagájt venni és ahogyan a kérdező írta, 3 helyen 3 féle képpen van leírva.
Ezért jó, ha bizonyos fórumokon meg lehet kérdezni és kap is rá választ az ember :D
A röptetésről tudtok még írni ?
Egy szobában (ahol lakik) kiengedni pár órára, aztán vissza zárni ?
Ablak, ajtó persze csukva.
De nem fog megsérülni ? (Nekimegy, lever valamit ?)
Nem tojik össze mindent ?
Pl itt a hullámos papagájnál, mennyi idő amíg ki kell hogy legyen eresztve ? :)
Köszi srácok! ✌
Kedves #17!
Én mások ajánlására egy ilyen ketrecet szereztem be 2 hullámos papagáj részére, és kényelmesen megvannak benne, illetve van helyük repkedni is.
Személyszerint én egy hét után engedtem ki őket, és kint voltak pár órát. És neki is mentek a falnak, ablaknak, amiért aggódtam is rendesen. Azt olvastam hogy ennek ellenére ki kell engedni őket, mert egy idő után megszokják a szobát, és nem fognak nekimenni a dolgoknak. Es bizony piszkítottak is, de ezt nem lehet elvárni tőlük hogy ne tegyék. :)
Azthiszem 3-4 órát voltak kint, viszont nem túl sokat repkedtek, bizonyára az új hely, félelem miatt.
Egy hét után megint kinyitottam a ketrecen minden 'ajtót', viszont nem jöttek ki. Illetve ma fogom mégegyszer megpróbálni. Kiengedni pedig ki kell őket, hisz így az izomzatuk nem épül le stb.
Minél többet szeretném őket kint tudni, viszont még az elején vagyunk, ezért nem engedtem ki őket eddig többször.
Illetve azt a tanácsot kaptam, hogy csak abba a szobába legyenek kiengedve, ahol laknak is, így azt fogják megszokni.
Remélem tudtam segíteni, további szép napot nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!