Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mit csináljak, ha bolond a...

Mit csináljak, ha bolond a hullámos papim?

Figyelt kérdés
Van 2 fogyatékos papagájom. Es a bolond lelke a tojónak állandóan a tükrömnél van. Nem érti hogy ne, kiviszem a tükröt és keres egy másikat. De nem bolondult meg tőle, viszont nézi a tükröt és kitép egy tollat aztán forog és újra. Mondom neki hogy nem díva vagy. És most sértődötten rász@rt a köntösömre.

2021. febr. 2. 18:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem is tudtam, hogy Magyarországon vannak madárterapeuták, vagy külföldről írsz?

Ki az a terapeuta, hogy lehet elérni?

2021. febr. 3. 13:29
 12/18 A kérdező kommentje:

#9 te pontosan érted hogy mi a probléma

#10 nem, nem értek hozzájuk. Az egész örökölt, a madarakat meg úgy vettem, mert tudják az ismerőseim hogy úgy vigyázok az állataimra, mint magamra. Azt írtam hogy a papi kitép EGY tollat, vagyis nem tépkedi. Szerintem, legalábbis próbáltam így fogalmazni.

#11 állat pszichológushoz vittem őket, aki papagájtartó, de Olaszországban van és az egyik céges barátom ajánlotta (az aki a madarakat is rám erőszakolta) mert én magyaron kívül csak olaszul tudok

2021. febr. 3. 20:29
 13/18 anonim ***** válasza:
63%

A papagájok tollászkodáskor kitépnek 1-1 tollat, ami már elhalt, ez tollváltó időszakban látványos is, mert akkor több toll hullik. Nekünk is kihullanak az elhalt hajszálak, ezt fésülködésnél is lehet látni.

Szerintem nem kell aggódni a saját tükröd miatt, a szüleimnek van egy falra szerelt nagy tükre, abból sem volt soha probléma, amikor papagájt tartottak gyerekkorunkban és épp szabadon voltak a madarak.

A papeszok kicsit bolondosak, ezért is szeretjük őket, szórakoztatók. Nekünk volt olyan hulink, aki a kezemben tartott banánt, amit épp ettem, kolibri módra képes volt körberepülni, mert enni akart belőle.

2021. febr. 3. 21:38
 14/18 A kérdező kommentje:
#13 Uhh köszönöm nagyon, most el se hiszed milyen hálás vagyok, amikor valaki igazából foglalkozik a kérdéssel, és segít ha tud❤️❤️
2021. febr. 3. 21:46
 15/18 anonim ***** válasza:
24%

"nézi a tükröt és kitép egy tollat aztán forog és újra."

Vagy nem tudsz fogalmazni, vagy tényleg nem oké a történet. Ez a mondat számomra azt jelenti, hogy ez rendszeres. Hiszen, ha csak 1-szer fordult volna elő és te is azt állítod, hogy rendezgeti a tollait, akkor nem tetted volna fel a kérdést. Ezzel a problémával nem rohantál volna egyből madárterapeutához, ha meg mégis, ő megválaszolta volna a dolgot. Nagyobb testű papagájokat szokás rehabilitálni, azoknál sokkal összetettebb tud lenni a lelki állapot, mint egy hulinál. Tehát, mindenképp el tudott volna látni hasznos tanácsokkal és nem kellene vadidegeneket kérdezned. Másrészt jelen vírusos helyzetben az utazás sem könnyű, nemhogy másik országba eljutni állatterapeutához. De tegyük fel, hogy nem kamu a kérdésed. Ha tudod, hogy fenn áll a probléma mégis miért nem viszed ki az összes tüköröt? Mennyi van a szobában, hogy ez nem kivitelezhető? Miért nem olvastál eddig a fajtáról, vagy úgy egyáltalán a papagájokról, madarakról? 2 perc lett volna utána olvasni, de te inkább felkerestél egy terapeutát, aki szart sem tud az állatokról...

2021. febr. 3. 23:38
 16/18 A kérdező kommentje:

Már meg bocsáss, de Olasz an egy évvel ezelőtt voltam, pont ma indultam. És igen, rendszeresen csinálja. Mégegyszer mondom, hogy nem tudom hogy kell tartani hulikat. Próbálkozok. Ezek a madarak valami cirkuszi papik voltak, csak egy barátom eladta őket miután a cirkusz eladta nekik. Csórik körbementek. A tükröket nem tudom kivinni mert van egy kisebb problémám a tükrökkel. Az összes szinte le van takarva, de a smink tükröm, a rajz tükröm és az íróasztali tükröm nincs. És mivel látszik hogy már egy éve csinálja ezt, így nem egyből rohantam a gyik ra

2021. febr. 4. 06:46
 17/18 anonim ***** válasza:
És a cirkuszi nevük volt a fogyatékos, qrva, bolond? Miért nem takarod le az összes tükröt, mikor ott van tojó? Hiszen van saját palotájuk, nincsenek ott 0-24ben, meg gondolom te is tanulsz/dolgozol, te sem vagy ott, akkor miért ne lehetne letakarni a többi tükröt?! Magánemberként meg sem vehette volt a barátod őket. A madárterapeuta meg, ha tudja, hogy cirkuszból származnak, felvilágosít, hogy mit hogyan kell csinálnod, mert alapból megváltozott viselkedésű madarak. Még ha nem is értessz a hullámosokhoz, azt azért csak megtudod állapítani, hogy mégis mit csinál a tükör előtt, változik-e a személyisége, agresszívabb, vagy csendesebb lett, 1 tollat tépett ki, vagy folyton tépkedi magát. Ha 1 éve ezt csinálja és 1 év alatt csak 1 (vagy pár) tollat tépett ki, akkor mi a kérdés? Ismétlem, neked kell látni, hogy van-e változás a viselkedésében. Ha egyelőre nincs, akkor maradhatnak a tükrök. Ha viszont változik, akkor azonnal ki kell venni, vagy le kell takarni minden tükröt. Miért csepegeted az infókat? Ha már az elején leírod cakk-pakk az egész történetet... Szeretnék hinni neked, de ez a történet még mindig bűzlik.
2021. febr. 4. 13:27
 18/18 A kérdező kommentje:
Már sikerült megoldanom és a to jó/kritikus válaszaitokból is sikerült kiszűrni a lényeget
2021. febr. 4. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!