Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Miért nem ülnek a tojáson?

Miért nem ülnek a tojáson?

Figyelt kérdés
Van két nimfa papagájom és egyik sem akar a tojáson ülni,mindig csak körülötte totyognak és a hím még húzza is maga alá de nem ül rá.egalább is még nem láttam.
2008. dec. 2. 16:51
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi idősek? Ez az első tojásrakásuk vagy volt már korábban is? Hány tojás van?

Szerintem nem kell aggódni, ne kukkolj sokat be az odúba, rá fognak ők ülni, egy tojásra nem is mindig ülnek rá rögtön, hanem ha már van 2-3 vagy több. Nálam már 6 kis nimfa nőtt fel, és most is van 4 tojás, amin felváltva vagy együtt ülnek, de van, hogy egyáltalán nincsenek az odúban, kijönnek rövidebb időkre, vagy most a másfél hónapos fiókájuk is még velük van, és néha csak ő van bent a tojásokkal. Ha ez még az első, bele fognak tanulni. Annyit tehetsz, hogy adsz nekik mindig rendesen enni, inni, és csőrkoptatót!

2008. dec. 2. 17:01
 2/4 A kérdező kommentje:
A kislány másfél-2 éves a hímet nem tudom mert őt befogtuk:S Már korábban is rakott le tojást,és azok sem keltek ki csak a hím akart a tojásokon ülni,aztán ő is egyre ritkábban.Most még csak egy tojás van,de az a baj h nincs keltetőnk,mivel a kalitkának csak egy ajtaja van így nem tudjuk hova rakni ha viszont berakjuk a kalitkába akkor meg nem lesz helyük mert így is kicsi kettőjüknek a kalitka.Lehet h ez a gond?A tojás meg szem előtt van szóval bárki elmegy előttük látja h ott van 1 db.
2008. dec. 4. 21:16
 3/4 anonim ***** válasza:

Még más madárnak se ajánlok 1 ajtós kalitkát, nemhogy nimfának. Mindenképp szerezz be egy nagyobbat, és 2 ajtó minimum legyen rajta. Vaterán is megnézheted, ez is lehet gond, igaz, de ez nem jutott eszembe, nekem eleve rendes méretű kalitkákban van mindkét nimfa párom.

Mondjuk egy ekkora már megfelelő lenne->

[link]

Az enyémek is ilyesmiben vannak, csak máshogy van rácsozva, de az mindegy.

2008. dec. 4. 21:40
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi
2008. dec. 7. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!