S. O. S! Most mit csináljak? A pintyfiókát nem etetik a szüleik. és reggel óta nem ülnek rajta, szegény már alig él! Mit tudnék tenni?
Nem tudom mi történhetett, hogy nem gondozzák a szülők, de ha látod, hogy egyáltalán nem keresik fel, akkor vidd be, tedd meleg helyre mert ilyen időben kint halálra fagy és meg is ázik!
Egy törülközőbe csavarj bele egy melegvizes palackot, formálj valahogy egy fészek formát és tedd bele a kicsit. Nem tudom, mekkora a fióka? Tollas vagy teljesen csupasz?
A pintyek magokat esznek, ezért vegyél esetleg valami magkeveréket (ha van benne szotyi, akkor inkább olyat, amiben hámozott van), és mozsárban tört neki össze, kevés vízzel keverd össze, hogy pépes legyen. Esetleg vegyél állatkereskedésben vitaminport vagy cseppet, amit keverj a kajájába.
Ha már elég nagy és erős, akkor elengedheted.
Remélem segítettem, esetleg írd majd meg mi van vele.
Nincsenek kint, itt vannak bent az a kalitka az előszobában.
És ha összekevertem a magkeveréket vizel akkor hogyan adjam neki, mivel?
Jaj, bocsi azt hittem valamilyen szabadban élő pintyféléről van szó.. :)
Legegyszerűbben fecskendővel(tű nélkül persze)/szemcseppentővel tudod, de azt csak akkor lehet felszívni, ha kellően össze van törve és pépesítve... Ha kevésbé pépesíted, akkor akár csipesszel is tudsz csippenteni belőle, de legyen valamennyire nedves, mert folyadékra is szüksége van. Szemcseppentővel egyébként itathatod is néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!