Ezért érdemes lenne elvinni a madaram orvoshoz?
Tavaly augusztusban találtam egy kisgalambot az utcán akinek el volt törve a lába. Elvittem egy állatkórházba,elég kockázatos volta műtét mert a lába mellett alultáplált volt,galambhimlős és tollatkás is. Szerencsére minden redben alakult,a műtét után hazahoztuk és visszavittük október végén hogy kivegyék az implantátumát,ez a műtét is rendben zajlott,utána pár nappal hazahoztuk.
Nyílván egy jó ideig nem piszkáltam szegénykémet. Viszont közben lett egy lábujjbénulása azon a lábán,emiatt a doki vitaminkúrát javasolt(kb 1,5 hónapja tart). Mamám közben megkérdezte hogy milyen lett a törése neki és hogy nem lehet-e hogy amiatt sánta . Én végigtapogattam a lábát mire találtam egy dudort,kb 4-5mm átmérőjű:
Ha megfogom kőkemény,nem tudom mozgatni,az biztos hogy a bőre alól jön ki,alul fehér a teteje barnás színű. Ahogy néztem ha tapogatom nem fáj neki.
Én hirtelen arra gondoltam hogy a csontja áll ki...mamám azt mondta szerinte valami tüszőmaradvány egy kilhullott tollból,de a farktolla se ilyen vastag nemhogy a làbàn a kis tollak.
Ha minden igaz akkor a műtét őta szval 2,5 hónapja lehet így. Járni/szaladni teljesen jól tud,de elvigyem azért orvoshoz hogy ő is megnézze nehogy később valami nagyobb baj legyen,vagy hülyének fognak nézni?
Mindig érdemes az egészségre áldozni.
Btw ha csont lenne, szerintem fájna neki
Ha galambszakorvos, akkor lehet hogy telefonon keresztül is meg tudja mondani mi a baj, valószínűleg találkozott már ilyesmivel.
Talán előbb telefonálj neki, mond el mi a helyzet és ha meg akarja nézni, vidd be.
A covid óta én is előbb telefonálok az állatdokinak ha valami nem stimmel, sok esetben simán megoldható így is.
Hívd fel az orvost, kérj email címet, fotózd le jó minőségben és küldd el a képet.
Nagyon kedves Tőled, hogy magadhoz vetted, megmentetted az életét és gondozod:)
Ritka az ilyen.
Na,ma alapból is mentünk volna kutya oltás miatt úgyhogy megkérdeztem és megmutattam a képet. Azt mondta ötlete sincs szóval elviszem az uraságot hozzá hétfőn, remélem valamit tud majd rá mondani.
Köszönöm,van rajta kívül egy másik mentett galambom csak(+ neki a párja) de minketten hímek úgyhogy a kis csámpàsnak majd sajnos tavasszal kell keresnem egy gazdát mert szabadon engedni màr nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!