Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Szerintetek a fiú vagy a lány...

Szerintetek a fiú vagy a lány Nimfa papagáj a kedvesebb?

Figyelt kérdés
Nimfa tartók tapasztalatát várom!
2010. aug. 9. 17:09
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Szia!Én is a tartásából gondolnám,hogy fiú meg az alkata is olyan nyurga,íves a bóbitája,a pofi foltja is élénkebb,mint a tesóié...de!!!Viszonylag csendes,nem fütyül még,ebből gondolnám,hogy lány!Ha az ujjamra veszem és fütyülök Neki,mindíg elkezd bohóckodni,bólogat nekem,nagyon aranyos!Már beszéltem a tenyésztővel,akitől Őt is vettem,hogy esetleg vennék Neki párt,decemberben lesznek elhozható madarak...Valószínű,hogy nem lutinót fogok választani,mert náluk jobban meghatározható a nemük!
2010. okt. 12. 08:45
 12/15 nagyviri ***** válasza:

Szia!

Ravasz a kis nimfád... :D

Fütyülj neki kitartóan, a miénk is csak féléves kora körül kezdett el fütyülgetni, egyik napról a másikra. Sokat emlegettük a nevét is, úgyhogy azt is megtanulta, sőt már a kislány is hallgat a nevére, pedig hasolnó hangzású nevük van (Rolfi és Rozi).

Az is meghatározó, hogy mekkora a taraja, nálunk kétszer akkora a fiúé, mint a leányzóé, és sokkal dúsabb is. Ha sokat foglalkozol vele, nagyon sok örömöt fog neked okozni, igazi kis társsá tud válni. Nekem az volt a csúcs, amikor gépezés közben a vállamra ült, és a fejét hátravetve bealudt. Ma már minden este a párom vállán horpasztanak, mivel ilyenkor főleg ő gépezik, és onnan pakolom be őket a kalitkába aludni. :D

2010. okt. 12. 12:32
 13/15 A kérdező kommentje:

Szia!

Nálunk a Párom nem sokat foglalkozik Vele és mikor múltkor is a számítógép előtt ült odarepült Hozzá Totyi az asztalhoz és elkezdte rángatni a pulcsiját,majd a biillentyűzeten brékelt,olyan mókás volt!:)))Azért szerncsés vagy,hogy két madárkád is ennyire ragaszkodik Hozzátok!:))Én félek,ha társa lesz,már nem leszünk ennyire érdekesek...De tudom,hogy Neki azért jobb lenne úgy!Egyébként Ő áprilisi születésű,szóval most lesz 7 hónapos...

2010. okt. 13. 09:25
 14/15 nagyviri ***** válasza:

Szia!

A számítógép nálunk is menő a két kis tollasördög részéről, az egérmutatót például imádják kergetni. Vagy ha msn-n írok, biztos, hogy végigtrappolnak a billentyűzeten, a család és a haverok már megszokták, ha egy halom zagyvaságot írok, akkor a csirkék leveleznek...

Ha webkamin beszélgetek, biztosan belebámulnak. Rolfi egy időben, a laptopon a képernyő kikapcsoló gombra volt ráállva, nem egyszer kitolt a párommal, aki sakkozás közben nem figyelt rá eléggé, a madár simán odabattyogott, és kinyomta a képernyőt...Telefonálni is imádnak, a fülhallgatómon keresztül menetrend szerint felhívják azt akivel utoljára beszéltem, mert kibökték, hogy melyik gombot kell nyomogatni. Ha van rá lehetőség, akkor szintén kézzel nevelt párt vegyél Totyinak, mert akkor mind a kettő sokat fog körülötted sertepertélni.

2010. okt. 13. 17:55
 15/15 A kérdező kommentje:

Szia!

Ha van kedved,írhatnál priviben és küldhetnél képet Nekem erről a két Ördögfiókáról!:)))

2010. okt. 14. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!