Mi célt szolgál a baromfik taraja?
Figyelt kérdés
2010. aug. 9. 12:07
1/4 anonim válasza:
Szerintem a tyúkok esetében nincs funkciója, a kakasoknál pedig szerintem minél nagyobb és élénkebb színű, annál vonzóbb a tyúkok számára.
2/4 A kérdező kommentje:
kakas-sexepil :))) lehetséges..erre még nem gondoltam
2010. aug. 9. 12:56
3/4 anonim válasza:
Azért lett mert a baromfifélék csipkedik egymás fejét és mindig kopaszok lennének, így nőtt egy eleve kopasz bőrlebeny, ami védi a koponyát a csipkedéstől. Minél nagyobb annál jobban véd, tehát annál kívánatosabb a kakas a tyúkoknak.
4/4 anonim válasza:
Első válaszoló vagyok. Csipkedik egymás fejét??? Érdekes, a mi tyúkjaink sohasem csinálnak ilyet. Még a kakas sem tyúkok taraját húzza cicerélés közben, hanem a taraja mögötti tollat. Meg egy lógó, puha húsdarab védené meg őket a csipkedéstől? Ráadásul úgy hogy még vérerekkel is tele van(ezért piros)? Nem hiszem. Ja és eszembe jutott mégegy lehetséges funkciója: a hőleadás nagy melegben. Ugyanúgy, mint az elefánt nagy fülei is erre szolgálnak. De ez cak tipp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!