Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Hogyan szabaduljunk meg a...

Hogyan szabaduljunk meg a verebektől?

Figyelt kérdés
Arra lettünk figyelmesek, hogy hétről hétre egyre több veréb van az udvarunkban az egyik bokron. Most már odáig fajult, hogy kb. 50 veréb reppen fel róla egyszerre, ha arra sétálunk. Nem csupán az a baj, hogy tiszta madárszar minden, hanem pár napja észrevettem, hogy az udvaron egyre több a hungarocell darabka. Ma kifigyeltem, elkezdték szétcseszni a szigetelést, amit már nem tudunk tolerálni. Van valamiféle riasztó megoldás, ami valóban működik is?

2020. okt. 14. 16:53
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Ahol bontani tudják a házat, tegyél rá galambtüskét. Jó aűrűn
2020. okt. 14. 21:19
 12/25 anonim ***** válasza:
34%

"Arra lettünk figyelmesek, hogy hétről hétre egyre több veréb van az udvarunkban az egyik bokron."

Ez akkor már nem baj ezek szerint?

Az első mondatomat elolvastad egyáltalán?

9#

2020. okt. 14. 23:56
 13/25 A kérdező kommentje:

12, Igen, elolvastam. Ezek szerint ti is próbáltok elriasztani ezt-azt, mégsem lettetek bálnavadászok, igaz? Szóval hagyjuk most az állatvédelem eltúlzását.

Kérlek, azt a mondatot, amit tőlem idéztél, értelmezd egy kicsit. Szerepel benne a "baj" szó? "Arra lettünk figyelmesek"- azaz észrevettük/megfigyeltük/feltűnt stb., és nem azt írtam, hogy ezzel van a probléma. Továbbá nem fészkelnek abban a nyomorult bokorban, hanem csak repkednek rá, olyan napi 30.000 alkalommal, a szomszéd kerítés mellett lévő tujáiról. Oda-vissza. Na most, ha ott egy füves zöld terület lenne, és nem cseszegetnék egyébként a házunk szigetelését, pont nem érdekelnének. A probléma ott kezdődik, hogy szétcseszik a házon azt, amire fél évvel ezelőtt milliós összeget fizettünk ki. Az említett bokor, és a szomszéd tujái között pedig egy térköves udvarrész van, amelyen két autó áll, naponta túl sokszor leszarva. A helyünkben ezt tényleg tétlenül néznéd? Van hátul egy nagyobb kertrész, fákkal, bokrokkal, és most már ismét több helyre kihelyezett madáretetővel, és itatóval. Végtelenül boldog lennék, ha sikerülne őket átszoktatni oda.

2020. okt. 15. 07:40
 14/25 anonim ***** válasza:
27%
Mi légpuskával tartottunk gyérítést+ a fészkeket le kell verni tegyétek oda hálót.
2020. okt. 15. 09:42
 15/25 A kérdező kommentje:
14, Hát ezt kár volt ide leírnod. Mi nem vagyunk gyilkosok, csak az anyagi károkat próbálnánk elkerülni!
2020. okt. 15. 09:55
 16/25 anonim ***** válasza:

Szerintem cd-ket kiakasztva a ház falára nem tettem kárt az állományban.

Azért írtam azt amit írtam, mert az emberek jó része sajnos az a barom fajta, mint a 14-es válaszoló.

Remélem egyszer lesz egy normális szomszédja, aki természetkárosítás, állatkínzás és lőfegyverhasználat (a légpuska is annak minősül, kizárólag sport- és céllövészetre használható) miatt feljelenti.

2020. okt. 15. 11:04
 17/25 anonim ***** válasza:
67%

Légpuskázni nem normális dolog....

Én is cd-vel, műmadárral meg hasonlókkal próbálkoznék. Vagy hálóval ott, ahol megkezdik a szigetelést, hogy ne férjenek hozzá.

2020. okt. 15. 12:23
 18/25 A kérdező kommentje:

16, Ahogy én is riasztó megoldást kerestem, nem pedig irtót! Szóval tényleg kár volt engem kioktatnod, nem szeretem az ilyesmit. A 14-es féléknek adhatsz, amennyit bírsz.

A hálóról olvastam több helyen, azt írják nem sokat ér. A cd-ket közvetlenül az eresz alá kellene akasztani? Néztem még ilyesmit [link] de nem tudom mennyire hatásos, és egy mozgó műmadarat is rendelek.

2020. okt. 15. 13:24
 19/25 anonim ***** válasza:
Szerezz macskat, vagy kutyat...nalunk is van kutya, az mindig eluzi, pedig nalunknis elegge sok van...ja, es a hazunkba is bekoltoztek mar, de en inkabb leszarom
2020. okt. 17. 13:04
 20/25 anonim ***** válasza:

Ha műodút teszel ki, az nem segítene a károkozás megelőzésében? Gondolom a verebek is a könnyebb utat választják, ha ott az odú, akkor nem fárasztják magukat a szigetelés szétszedésével. Készen is kapható ilyen, de házilag se nagy kunszt elkészíteni.

[link]

[link]

[link]

Esetleg a Magyar Madártani Egyesület is tud tanácsot adni a károkozás megszüntetéséhez: mme kukac mme.hu

2020. okt. 17. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!