Milyen irányba nézzen a kihelyezett mű molnárfecskefészek berepülő nyíllása?
A ház É-D fekvésű, a K-i oldal határos a szomszéddal, a Ny-i oldalon mászkálunk többnyire, a D-i front néz az utca felé, az É-i a kert felé.
Gond-e a madaraknak, ha az É-i részre helyezek ki fészkeket?
Szerintem az nem számít, elvégre fészkelnek mindenfelé néző fészkekben, épületek belsejében is. Sok más minden viszont igen.
Kelet felé is szándékomban áll kihelyezni később, amikor már lesz több fészkem is. :))
Egyelőre 7 db van belőle, amit az Északi, a kert felé néző homlokra akarnék kirakni...
Köszönöm a linket, ismerem az oldalt, tőlük akartam rendelni pár fészket mintának, hogy lekoppinthassam, de nincs nekik most készleten.
Valószínűleg virágcserépből fogom megcsinálni, még tervezgetem...
Talán számít, mi az uralkodó szélirány, hol "védettebb".
Nálunk minden odút úgy helyeztek ki, hogy ne kapja telibe a Dunáról érkező szelet.
Igen, odúknál úgy mondják, DK irányt javasolnak. nálam úgy is állnak.
Tavaszra szeretnék elkészíteni 30-40 db fészket, azokat majd kirakom a K-i oldalra, ezt a meglévő 7 db-ot meg most, a D-i frontra az utca felé.
Ha minden jól megy, úgyis körbe fogom rakni az egész házat... :)
Voltaképp az Északi oldalra is rakhatom.
Amennyiben 'jobbra-át' segítségével 90 fokot fordítok a fészkeken és úgy rögzítem őket, máris Kelet felé áll a berepülő lyuk.
Nem, azt nem szeretném, hogy fázzanak!
Felmértem a terepet:
Dél felé egy sorosan elfér fordított 'V' alakban 2x35=70 db, 'A' alakban még ehhez adódik további 50 db, az eddig 120 db.
Kelet felé egy sorosan elfér zsinórban 120 db, két sorosan további 120 db, ami együttesen a Délivel 3x120=360 db.
Ennyi lesz átmenetileg :)))... Észak felé pedig nem rakok ki!!! A Nyugati oldal megmarad tartaléknak.
Készen van már a terv is meg az elkészítési technológia is. Virágcserepekból lesz megcsinálva... majd teszek fel róla képet ide.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!