Hogyan szoktassam a kezemhez a papagájomat?
Van egy 11 éves nimfa papagájunk, még én kicsi voltam amikor hozzánk került és elszeretném nyerni a bizalmát.
Már amikor nyúlok a kalitkája felé akkor a kalitkához ütögeti a csőrét. Néha adok neki magot a kalitkán kívülről akkor is nagyon lassan közeledek felé a kezemmel és néha elfogadja, akkor csak kicsiket csíp, de a kalitkán belül agresszív.
Mekkorát tud amúgy csípni, mert sajnos mindig elrántom a kezem, tudom, hogy ez nem jó, mert megijed?
Képes úgy megcsípni, hogy vérezzen. Tapasztalat...
Kalitkán belül ne nyúlkálj, eleve limitált helye van ott, abba ne törj be. Ha kiengeditek reptetni, akkor próbáld elnyerni a bizalmát, úgy ahogy a kis herceg a rókáét :)
Köszönöm a válaszokat!
Most tervezünk kalitkát venni egy jóval nagyobbat, sajnos már egy ideje meghalt a társa, úgy hogy veszek mellé még kettőt.
Próbálom is kerülni a kalitkába nyúlkálást, mivel akkor nagyon fél szegény.
Hallottam olyat, hogy próbáljak a kezembe rakni valami finomságot és idővel majd elkezd enni, vagy hallottam olyat is, hogy egy kis faágra próbáljam rá állítani, meg rengeteg verziót. A reptetőset megfogom próbálni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!