Kezdőoldal » Állatok » Madarak » A fehérfejű rétsas karmainak...

A fehérfejű rétsas karmainak szorítása tényleg 10x erősebb lehet az emberénél?

Figyelt kérdés

A wikipédián olvastam:

"Feltételezések szerint a fehérfejű rétisas fogása tízszer erősebb, mint az emberé."

Valahogy nem akarom elhinni sehogy, hogy egy 3-6 kilós ragadozómadár ilyen erősen tudjon szorítani. Már magamból kiindulva sem, vagy egy átlagos ember is legalább 30-40 kg os erővel tud szorítani. Egy sas meg képes lenne 3-400 kilós erővel szorítani? Egy nagyobb állat koponyáját is képes lenne összeroppantani? Ezt nem tudom elhinni.

2020. aug. 7. 20:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
73%

Mi a bajod velük?

Semmi közünk hozzájuk, messzire elkerülik az emberi településeket, mert ők jobban utálnak minket, és nekik valószínűleg van is rá okuk.

Nézd meg hogy terít le egy varánusz egy bivalyt.

Megharapja egy kicsit a bokáját, és követi amíg az állat elgyengül a sebbe jutott baktériumok okozta fertőzéstől.

2020. aug. 8. 22:02
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Miért utálod őket? Mit ártottak neked? Te az életmódoddal több kárt teszel a természetben, mint bármelyik sas :) Amúgy meg semmi dolgod velük. Emberre nem veszélyesek. Nincs okod utálni őket.
2020. aug. 8. 22:43
 13/15 A kérdező kommentje:
Nem tudom, de rühellem őket, és az ilyen videókat jobban szeretem nézni: [link] 😁👍
2020. aug. 9. 20:41
 14/15 anonim ***** válasza:
58%

Azt nézel amit akarsz. Remélhetőleg neked is akad ilyen jóakaród, mint te a sasoknak. Aki csak azért utál, mert létezel.

Az ott tuti nem sas a videón, amit megfog. Csak összevágott valaki valamit, hogy nézettsége legyen.

2020. aug. 13. 11:35
 15/15 A kérdező kommentje:
14 Igazad van, veréb lehetett, csak valaki megphotoshopolta a videót😄
2020. aug. 14. 02:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!