A fehérfejű rétsas karmainak szorítása tényleg 10x erősebb lehet az emberénél?
A wikipédián olvastam:
"Feltételezések szerint a fehérfejű rétisas fogása tízszer erősebb, mint az emberé."
Valahogy nem akarom elhinni sehogy, hogy egy 3-6 kilós ragadozómadár ilyen erősen tudjon szorítani. Már magamból kiindulva sem, vagy egy átlagos ember is legalább 30-40 kg os erővel tud szorítani. Egy sas meg képes lenne 3-400 kilós erővel szorítani? Egy nagyobb állat koponyáját is képes lenne összeroppantani? Ezt nem tudom elhinni.
Próbáld ki egy hollóval. Utána szerintem már nem fog érdekelni a sas..
Ha el tud vinni egy őzgidát, kisebb gyereket, akkor ha nem is 10x de sokkal erősebben fog az embernél. É halálos a fogása a karmai alatt lévő baktériumos lerakódás miatt.
Szerintem így nem:
"Egy nagyobb állat koponyáját is képes lenne összeroppantani?"
Simán. Solymászforumon olvastam olyan sztorit, hogy a fickó hárpiát akart nevelni (kb azt tudja, mint a szirti sas). A madár rosszul landolt, és nem a karjára szállt, hanem a koponyájába markolt. A halottkém jelentése állítólag úgy szólt, hogy "4 golyó ütötte lyuk a koponyán". Van még kérdésed? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!