Kezdőoldal » Állatok » Madarak » A fehérfejű rétsas karmainak...

A fehérfejű rétsas karmainak szorítása tényleg 10x erősebb lehet az emberénél?

Figyelt kérdés

A wikipédián olvastam:

"Feltételezések szerint a fehérfejű rétisas fogása tízszer erősebb, mint az emberé."

Valahogy nem akarom elhinni sehogy, hogy egy 3-6 kilós ragadozómadár ilyen erősen tudjon szorítani. Már magamból kiindulva sem, vagy egy átlagos ember is legalább 30-40 kg os erővel tud szorítani. Egy sas meg képes lenne 3-400 kilós erővel szorítani? Egy nagyobb állat koponyáját is képes lenne összeroppantani? Ezt nem tudom elhinni.

2020. aug. 7. 20:39
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Jó, fogást írnak, de az ugyanaz, mint a szorítás.
2020. aug. 7. 20:40
 2/15 anonim ***** válasza:

Próbáld ki egy hollóval. Utána szerintem már nem fog érdekelni a sas..

Ha el tud vinni egy őzgidát, kisebb gyereket, akkor ha nem is 10x de sokkal erősebben fog az embernél. É halálos a fogása a karmai alatt lévő baktériumos lerakódás miatt.

2020. aug. 7. 20:45
 3/15 A kérdező kommentje:
Én is meg tudok fogni egy őzgidát, vagy egy gyereket🤔
2020. aug. 7. 21:00
 4/15 anonim ***** válasza:
2020. aug. 7. 21:06
 5/15 A kérdező kommentje:
De még így is. Tekintve azt, hogy egy csak egy kb 10 kilós őz lehetett.
2020. aug. 7. 21:11
 6/15 A kérdező kommentje:
Ok, mostmár rohadtul utálom a sasokat😐☹️
2020. aug. 7. 22:06
 7/15 anonim ***** válasza:

16-os kép.

[link]

Hasonló testarányokkal rendelkezik ez a sas fajta is.

2020. aug. 8. 09:18
 8/15 anonim ***** válasza:
A fehérfejű rétisast annyira nem ismerem, de a szirti sassal Mongóliában farkasra vadásznak. Egy szorítással összeroppantja a prédája gerincét. Ilyet is tudsz? :)
2020. aug. 8. 19:42
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

"Egy nagyobb állat koponyáját is képes lenne összeroppantani?"

Simán. Solymászforumon olvastam olyan sztorit, hogy a fickó hárpiát akart nevelni (kb azt tudja, mint a szirti sas). A madár rosszul landolt, és nem a karjára szállt, hanem a koponyájába markolt. A halottkém jelentése állítólag úgy szólt, hogy "4 golyó ütötte lyuk a koponyán". Van még kérdésed? :)

2020. aug. 8. 19:45
 10/15 A kérdező kommentje:
Nincs, csak még jobban utálom ezeket az állatokat😐
2020. aug. 8. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!