Hullámos papagáj fiókákat kézhez lehet szoktatni úgy, hogy a szülei nincsenek?
Van két hullámosunk, akiket nem igazán sikerült kézhez szoktatni. Annyit sikerült elérnünk, hogy nem röpködnek össze-vissza, ha a ketrecbe kaját teszünk.
Hamarosan fiókáik lesznek, őket könnyebben kézhez lehetne szoktatni? Szeretnénk, ha bátran kijönnének a kalitkából (főleg télen, amikor a kicsiben vannak) és repkednének, anélkül, hogy teljesen bepánikolnának tőlünk.
Tenyésztő vagy? Nem? Akkor ne szaporíts. Mi a terved a fiókákkal? Megtartod mindet, vagy leadod őket kereskedésbe, hogy ők is arra a sorsra jussanak, hogy 8-10 papagájjal osztozzanak 1-nek is kicsi kalitkában? De most komolyan...ha ezt a kérdést feltetted, akkor fingod sincs az egészről. Könnyen lehetnek szétcsúszott lábú, életképtelen fiókák, ami a hozzá nem értésből ered.
Nade, hogy a kérdésre is válaszoljak... Szelídek lehetnek a fiókák, megfelelő gondoskodás mellett. Rajtatok múlik.
Mondjuk a kérdező előbb tisztázhatna pár dolgot, mielőtt leszedjük a fejét. :-D
Mióta vannak nála a madarak, mennyi idősek, mekkora a helyük... stb. De eddig csak a vitát látom köztetek, ami nem visz előre. Akkoriban voltak először madaraink, amikor még nem volt internet, később pedig mikor már elértem tapasztaltabbakat, hozzáértőket, akkor azért kitisztult, hogy a nyomtatott szakirodalmak sok tévedést tartalmaztak, amikből mi annak idején tájékozódtunk a szüleimmel. Később aztán sok infót magamra szedtem. Szóval ismerem a nehézségeit, buktatóit a fiókázásnak, a szelídítésnek. Ezért is lenne jobb többet tudni a kérdező oldaláról.
Pont a minap szóltam hozzá Facebookon egy bejegyzéshez papagájos csoportban, ahol a közzétevő büszkélkedett, hogy most repültek ki a fiatalok és már újra tojást raktak a szülők, és többen is azt tanácsoltuk, hogy el kéne venni az új tojásokat, mert kimeríti a szülőket, ha nem hagyja őket pihenni. Már nincs meg a tevékenységnaplómban és a csoportban sem látom a bejegyzést, nem tudom, hogy a bejegyzés lett törölve vagy én lettem letiltva. Remélem, megfogadta a tanácsot, mert sem bántás, sem agresszió nem volt a mondandómban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!