Mekkora az ideális kalitka méret egy 2,5 hónapos papagájnak?
Figyelt kérdés
Szóval úgy néz ki hogy jövő hónapban elhozunk egy kissándor papagáj fiókát egy tenyésztőtől. Most 1,5 hónaposak. A kalitkám 160 cm magas, 60 x 90 cm széles. Eredetileg én felnőtt madáron gondolkodtam, de a szüleim kizárólag kikötötték hogy tenyésztőtől vegyünk. Attól tartok hogy egy ilyen fióka nem fog elboldogulni a nagy ketrecben, mivel én úgy olvastam hogy leghamarabb 3-4 hónaposan kedzenek el repülni. A rácsok vízszintesen vannak, így könnyen lehet mászni rajtuk. Érdemes lenne egy kisebb kalitkát beszerezni, vagy jó lesz ez? Esetleg rendezzem úgy az ágakat hogy mindent könnyedén elérjen? Ezt az aggodalmamat a tenyésztő felé is jeleztem, de csak annyit válaszolt hogy 'minél nagyobb annál jobb', szerintem nem értette mit akarok kérdezni. Illetve pelletből mennyit kell neki adni? Úgy tudom hogy ez a negyed bögrényi dolog hülyeség, és hogy az rengeted kaja egy madárnak egy napra. Köszönöm előre is a válaszokat!2020. ápr. 17. 10:56
1/8 drfauna válasza:
Nem értek a papagájokhoz, de szerintem ez a "ha túl nagy a ketrec, nem találja meg a táplálékát" csak a kaméleonokra igaz. Csak náluk nem ketrec, hanem terrárium van. Szóval szerintem maradhat ez a méret, sok játékkal, és mivel kicsi, 1 púpozott evőkanál pellet.
2/8 anonim válasza:
Szerintem érdemesebb lenne egész életére választani egy kalitkát. Ajánlom figyelmedbe!: [link]
Remélem tudtam segíteni! :)
3/8 anonim válasza:
A tenyésztővel beszéld meg ezeket.
4/8 A kérdező kommentje:
Nem attól félek hogy nem talál valamit, hanem hogy nem tud egyik ágról a másikra eljutni. 2-es nem igazán értem mire gondolsz, szerintem a mostani méret is hatalmas, és a kalitkát már megvettem úgyhogy nem tudom mi ez a link. Benti madár lesz, házikedvenc, nem tenyészállat.
2020. ápr. 17. 11:16
5/8 anonim válasza:
2x1x2 méteres szobai röpde az ideális, reptetés mellett. Hosszúságra legyen nagyobb, ne magasságra. Nem értem mégis hogy ne találna meg a kalitkában bármit is. Mivel papagájt egyedül nem tartunk, kell mellé egy fajtárs, ha nem akarod, hogy tolltépős, öncsonkítós, depressziós, végül halott madarad legyen. Kezdő papagáj tartó vagy? Jól meggondoltad a kis sanyit lakásba? Nem véletlen, hogy kinti röpdében ajánlott a tartása.
6/8 anonim válasza:
Az "ideális" kalitka méret egy erdő nagyságának felelne meg. Ezért mondta a tenyésztő, hogy minél nagyobb, annál jobb. Annyi eleséget kell adni, hogy bőven elegendő legyen. A papagájok nem igazán bánnak takarékosan az eleséggel, szétszórják, széttúrják és nem feltétlenül szedegetik össze gondosan. Nem kell a negyed bögrényi mennyiséget hülyeségnek tartani, mert a bögre méretétől függ a tényleges mennyiség.
7/8 anonim válasza:
Lattal amugy mar elo papagajt? A kalitka minel nagyobb, annal jobb. A papagaj kalitkan belul nem nagyon repked, a nimfaim a szobaban sem repkedtek kiengedve, csak ritkan, amugy inkabb maszkalt osszevissza a foldon, asztalon, stb. A kalitkaban is maszik a racsokon siman, mert kevesebb erofeszites. Ettol meg KELL a minel nagyobb kalitka, mert ha megis repkedni, nyujtozkodni akarna, kell neki a nagy hely egyreszt, masreszt meg ne egy pici szarba legyen bezarva. Sarokban erdemes neki magasan kialakitani ucsorgo helyet, ahol biztonsagban erzi magat, a kalitka belso reszen. De hidd el, a papagaj inkabb maszik, ha nem muszaj repulni. (Picik repkednek gyakrabban, hullamosok pl.)
8/8 anonim válasza:
Felmászik a rácsokon, azt élvezik is. Esetleg lehet neki betenni, készíteni vmi természetes, nem mérgező anyagból köteleket, hogy azokon tornázzon. Legyen kajája, honnan tudjam mekkora a bögréd? Nem fog többet enni, mint amennyire szüksége van. Kapjon lágyeleséget is ám (alma, répa, főtt tojás, stb)olvass utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!