Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mekkora az ideális kalitka...

Mekkora az ideális kalitka méret egy 2,5 hónapos papagájnak?

Figyelt kérdés
Szóval úgy néz ki hogy jövő hónapban elhozunk egy kissándor papagáj fiókát egy tenyésztőtől. Most 1,5 hónaposak. A kalitkám 160 cm magas, 60 x 90 cm széles. Eredetileg én felnőtt madáron gondolkodtam, de a szüleim kizárólag kikötötték hogy tenyésztőtől vegyünk. Attól tartok hogy egy ilyen fióka nem fog elboldogulni a nagy ketrecben, mivel én úgy olvastam hogy leghamarabb 3-4 hónaposan kedzenek el repülni. A rácsok vízszintesen vannak, így könnyen lehet mászni rajtuk. Érdemes lenne egy kisebb kalitkát beszerezni, vagy jó lesz ez? Esetleg rendezzem úgy az ágakat hogy mindent könnyedén elérjen? Ezt az aggodalmamat a tenyésztő felé is jeleztem, de csak annyit válaszolt hogy 'minél nagyobb annál jobb', szerintem nem értette mit akarok kérdezni. Illetve pelletből mennyit kell neki adni? Úgy tudom hogy ez a negyed bögrényi dolog hülyeség, és hogy az rengeted kaja egy madárnak egy napra. Köszönöm előre is a válaszokat!

2020. ápr. 17. 10:56
 1/8 drfauna ***** válasza:
90%
Nem értek a papagájokhoz, de szerintem ez a "ha túl nagy a ketrec, nem találja meg a táplálékát" csak a kaméleonokra igaz. Csak náluk nem ketrec, hanem terrárium van. Szóval szerintem maradhat ez a méret, sok játékkal, és mivel kicsi, 1 púpozott evőkanál pellet.
2020. ápr. 17. 11:04
 2/8 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem érdemesebb lenne egész életére választani egy kalitkát. Ajánlom figyelmedbe!: [link]

Remélem tudtam segíteni! :)

2020. ápr. 17. 11:06
 3/8 anonim ***** válasza:
27%
A tenyésztővel beszéld meg ezeket.
2020. ápr. 17. 11:09
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem attól félek hogy nem talál valamit, hanem hogy nem tud egyik ágról a másikra eljutni. 2-es nem igazán értem mire gondolsz, szerintem a mostani méret is hatalmas, és a kalitkát már megvettem úgyhogy nem tudom mi ez a link. Benti madár lesz, házikedvenc, nem tenyészállat.
2020. ápr. 17. 11:16
 5/8 anonim ***** válasza:
78%
2x1x2 méteres szobai röpde az ideális, reptetés mellett. Hosszúságra legyen nagyobb, ne magasságra. Nem értem mégis hogy ne találna meg a kalitkában bármit is. Mivel papagájt egyedül nem tartunk, kell mellé egy fajtárs, ha nem akarod, hogy tolltépős, öncsonkítós, depressziós, végül halott madarad legyen. Kezdő papagáj tartó vagy? Jól meggondoltad a kis sanyit lakásba? Nem véletlen, hogy kinti röpdében ajánlott a tartása.
2020. ápr. 17. 11:32
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az "ideális" kalitka méret egy erdő nagyságának felelne meg. Ezért mondta a tenyésztő, hogy minél nagyobb, annál jobb. Annyi eleséget kell adni, hogy bőven elegendő legyen. A papagájok nem igazán bánnak takarékosan az eleséggel, szétszórják, széttúrják és nem feltétlenül szedegetik össze gondosan. Nem kell a negyed bögrényi mennyiséget hülyeségnek tartani, mert a bögre méretétől függ a tényleges mennyiség.
2020. ápr. 17. 11:43
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Lattal amugy mar elo papagajt? A kalitka minel nagyobb, annal jobb. A papagaj kalitkan belul nem nagyon repked, a nimfaim a szobaban sem repkedtek kiengedve, csak ritkan, amugy inkabb maszkalt osszevissza a foldon, asztalon, stb. A kalitkaban is maszik a racsokon siman, mert kevesebb erofeszites. Ettol meg KELL a minel nagyobb kalitka, mert ha megis repkedni, nyujtozkodni akarna, kell neki a nagy hely egyreszt, masreszt meg ne egy pici szarba legyen bezarva. Sarokban erdemes neki magasan kialakitani ucsorgo helyet, ahol biztonsagban erzi magat, a kalitka belso reszen. De hidd el, a papagaj inkabb maszik, ha nem muszaj repulni. (Picik repkednek gyakrabban, hullamosok pl.)
2020. ápr. 17. 12:04
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Felmászik a rácsokon, azt élvezik is. Esetleg lehet neki betenni, készíteni vmi természetes, nem mérgező anyagból köteleket, hogy azokon tornázzon. Legyen kajája, honnan tudjam mekkora a bögréd? Nem fog többet enni, mint amennyire szüksége van. Kapjon lágyeleséget is ám (alma, répa, főtt tojás, stb)olvass utána.
2020. ápr. 17. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!