Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Borzasztó vad nimfa papagáj,...

Donne kérdése:

Borzasztó vad nimfa papagáj, sajnos ha mar közelebb megyünk hozza, is megőrül, etetés etetővel, isnehéz, annyira repked, félek összetöri magát. Mennyi idő mire emberhez szokik?

Figyelt kérdés
Kb 1 hete kaptunk 1 nimfa papagájt, egy ugymond tenyésztő, v szaporító ajandékozta volna el, vegul nem kellett annak akinek szánták, így hozzánk került.vélhetőleg több madár volt együtt tartva, egy ólban, ugymond vadtartásban...nem kézhez szokottak...eddig vilagos volt, dehogy emberhez sem szokott..ma arra lettem figyelmes h prüsszög, bár előző nimfánk is sokszor csinálta, kb 20évet elt..gondoltam megnézem, ahogy közelebb mentem, viszont úgy repkedett, hogy leverte az ülőrudat.próbaltam visszahelyezni, de sajnos nem sikerült, mivel annyira vadul csapkodott, inkább hagytam.arra lettem figyelmes, meg az orra is tiszta vér volt, sőtt az összes rács.sajnos még kezelni sem lehet hiszen,annyira vad.milyen ütemben, hogyan közeledjek, mennyit kell várni,?hiába beszelek óvatosan halkan, hiaba közekedek lassan.mar elértem hogy elviselte hogy a kalitka mellé álljak, de most borzasztó volt látni amit magával művel...gyümölcsöket, zöldséget, nem eszi.

2020. jan. 24. 15:36
 1/8 anonim ***** válasza:
93%
Fontos, hogy jó tágas legyen a kalitkája, ne tudja annyira össze törni magát, ha enni adsz, ne hozd rá a frászt, minél messzebb tudjon tőled menni. A kérdésedre nem lehet igazából válaszolni. Leginkább egyed függő. Az a gond, hogy szárnyát, lábát törheti, sőt stressz hatására megállhat a szíve is. Amit tenni tudsz az ügy érdekében: veszel egy rendes tenyésztőtől egy szelíd madarat, legjobb, ha ellentétes nemű. 2 hét karantén után egyre közelebb és közelebb teszed a 2 kalitkát egymáshoz. Aztán össze lehet őket engedni, az új madárral addigra alakítsd ki a bizalmi kapcsolatot. Mivel a szelíd kötődni fog hozzád, a vad is kezdeményezni fog előbb-utóbb. Vagy keresel egy másik gazdit neki, röpdében tartással.
2020. jan. 24. 17:49
 2/8 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem nem ennyire vészes a helyzet. Nyilván 1 hét alatt az új helyet sem szokta meg, ki lett szakítva a megszokott helyéről és ráadásul egyedül van. Veszélyben érzi magát és elveszettnek.

Nagyon sok türelemmel, sok sok beszéddel és finom falatokkal kezdj neki az ismerkedésnek. Próbálkozz a fürtös kölessel. Sajnos van igazság abban amit az első mondott, nagyon kéne vigyázni azzal nehogy össze vissza törje magát, és hogy ne stresszeljen.

2020. jan. 24. 18:50
 3/8 anonim ***** válasza:
Azóta már sikerült megszeliditeni?
2020. febr. 5. 21:22
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!félni most is fél, de jóval szelídebb már! Legalább az etetés itatás alap dolgok zökkenőmentesek, azért kézhez nemhiszem h hozzá lehet szoktatni,legalábbis még biztos nem....
2020. márc. 5. 20:01
 5/8 anonim ***** válasza:
51%

(2-es vagyok)

Nekem 3 nap alatt kézhez szokott.

Beszélgess vele pár napig utánna ne adj neki kaját egy napig és nagyon éhes lesz akkor nyújtsd be a kezed amin magvak vannak és ha minden igaz akkor rászáll.

Amúgy ha meg egy hétig nem veszed kézbe elvadul megint... enyém is ezt csinalja azt mar meg se lehet fogni

2020. márc. 6. 07:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Basszus bocsi 3-as vagyok xddd ( es most irtam az elobb)
2020. márc. 6. 07:01
 7/8 anonim ***** válasza:
91%

"utánna ne adj neki kaját egy napig"

Ugye ez csak vicc?? Maximum (!) 1-2 órát szabad "éheztetni"! Ezen felül állatkínzásnak minősül!

2020. márc. 6. 08:21
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Nehogy éheztesd a madarat!!!! Hülyeséget mondott egy a hülye.

A papagáj emésztése 2 órás, tehát 2 óránként ENNIE KELL!

Az evésnek semmi köze a szelídséghez.

2020. márc. 6. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!