Ma kaptam egy hullámos papagájt. Hogyan szokassa kézhez? Meg hogy legyen barátságos szelíd madárka?
Nekem már nagyon régen volt hullámos papagájom, de nem csináltam vele semmi különöset, nyúlkáltam be hozzá, simogattam és idővel megszokta :D
Arra viszont figyelj hogy a kalitka rendesen zárjon, én nem egyszer mentem haza arra hogy a madárkák (2 volt) kint repkedtek a lakásban xD
Értem :D
Köszi :)
Rendben.
Köszönöm:)
Nekünk is voltak hullámos papagájaink, és mi visszavágtuk a evezőtollaikat ami után nem tudnak elrepülni így nyugodtan kiengedhettük őket a szobába. Mindaddig míg ezt nem csináltuk meg , nem is tudtuk őket megszelídíteni, egyszerűen repkedtek össze-vissza a kalitkába, mikor közelítettünk feléjük.
Mondjuk itt leszegezném, hogy a hullámos papagájok nem nagyon szelídek, legalábbis nem annyira, mint pl egy nimfapapagáj.
Én azt ajánlom, hogy vidd el a papagájod egy kisállat kereskedésbe, ahol megkéred az eladót, hogy mutassa meg, hogy kell csinálni az evezőtollak levágását és majd a továbbiakban te is megtudod csinálni. Nem fáj nekik, olyan, mint egy hajvágás.
hát szerintem nem kell levágatni a szárnyát!!
Én úgy szoktattam kézhez hogy az első két-három napban csak odaálltam a kalitka mellé, és beszéltem hozzá, meg lehet ez hülyeségnek hangzik, de puszilgattam a rácsot, ott ahol a legközelebb volt, és lassanként közeledett(és most szereti ha puszilgatom! Meg ő is puszilgat engem!!:D). Később pedig csak beraktam a kezem a kalitka ajtaján, és akkor eléggé megijedt, de idővel ott maradt és először a lábát simogattam meg, de arrébb ment, és nagyokat csípett belém, (de azt ki kell bírnod!!)és nem szabad elkapni a kezedet sem. És amikor simogatod a lábát akkor egyszercsak rá fog lépni, de még bizonytalanul:D. És utána, ha már bátrabban áll a kezeden megpróbálhatod egyik ágról a másikra rakni. És megpróbálhatod etetni is a kezedből:D!! De csak akkor engedd ki ha már hozzád szokott a ketrecben.:D
Sok szerencsét:D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!