Milyen madarat ajánlotok szaporításra?
Kiskorom óta szeretem a madarakat.
Először magát a fajtát szeretném megismerni, kitapasztalni, hogy mit hogyan érdemes csinálni.
Szóval 1 párat vagy egy db madarat vennék először.
A hüllőkért annyira nem vagyok oda, bár a kaméleon az tetszik, azon is gondolkodok.
Az lenne a megfelelő, hogy jövedelmező is legyen, de mellette szívből csináljam, hiszen máshogy nincs értelme.
Az a baj, hogy olyanok is tartanak madarat, akiknek nem kéne, és olyan téveszmék vannak még mindig a köztudatban, ami árt a madaraknak, például hogy egyedül könnyebben szelídül, aztán ha kifogsz egy tartózkodóbb példányt, kínlódhatsz vele, míg ha ketten vannak, mindig van köztük egy bátrabb, akit a tartózkodóbb úgyis követni fog, és hamarabb oldódik fel, mint egyedül, vagy hogy még mindig sokan az adott fajhoz képest kicsi kalitkákban gondolkodnak, esetleg csonkítják a szárnyukat... stb. Ja, van igény erre-arra, de...
A madarak terén még nincs olyan aktív jobbító szándék, mint a kutyáknál például.
Most én például ha legközelebb fiókákat tervezek, előbb végzek egy kis kutatást, hogy egyáltalán lenne-e megfelelő gazdijelölt, nem csak úgy felteszem az odút, aztán (egyébként nagyon szeretem a kismadaras időszakot, de nem érdeke a madaraknak, ha nem biztos, hogy jó helyük lesz a kicsiknek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!