Mit kell tudni a hullámos papagáj tartásáról?
Mielött nekem esnétek,felnőttek vagyunk,2 kutyánk van,tehát nem "csak ugy" hirtelen akarunk egyet,korábban a családban sokan tartottak,de az kevés amire emlékszem.
Leginkább gyakorlati tanácsokra lennék kiváncsi,és nem az elmélet okoskodásokra.
Pintyeken is gondolkodtunk,de azt elvetettük...
Igaziból, nem egy bonyodalmas jószág, nekem már többször is volt.:) a lényeg, hogy havonta 2-szer átlagosan ki kell tisztítani a kalitkát, és olyan helyen kell tartani, ahol lehetőleg nem olyan horrorisztikus, ha kiszáll "pár" toll, mivel az mindig előfordul. A kalitka berendezése nem annyira lényeges sztem, olyan legyen, ami a legjobban tetszik, erről semmit nem kell sztem mondjak. :)
Ami az etetést/itatást illeti, vegyetek mindenképp olyan kis hosszúkás, hengeres itatót, aminél ha a henger-részbe raktok vizet, akkor az mindig adagolja majd magát abba a kis kiálló részbe, amiből a madár iszik...ezt cseréld sztem naponta vagy 2naponta. Az ennivalójukról csak annyit, hogy ahhoz is érdemes venni olyan tálkát, ami a kalitka oldalára akasztható, mivel az kényelmesebben megközelíthető a madárnak. A hullámospapagáj sajnos általában úfgy eszik, hogy a magokat kiszedi a héjukból, de a hélyat otthagyja a tálban, és később nem fér tőle hozzá a többi maghoz, ezért 3naponta az sem árt picit felfrissíteni, vagy csak a tetejénből lesöpörni.
Mire vagy kíváncsi még?
Kedves elsö,mint irtam,nem elméleti tudást kérek,azt megtaláltam,hanem hasznos tippeket.
Többieknek köszönöm,de várom ám még a válaszokat!!
ja!utolsónak:igen tudom hogy hajlamos szétszorni a magokat,emlékszem:))
Kiengedést hogyan kell kezdeni hogy utána befelé ne csak kergetőzzek vele?
és ha hamar kiengedem akkor miért töri össze magát?
Köszi:)
2500Ft amugy normál árnak számit egy madárért?ma ennyiért láttunk egy helyen,de csak itt voltam nincs viszonyitási alap,pár helyen még azért megnézzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!