Miért bólogatnak a galambok?
El ne zsibbadjon a nyakuk. :)
De szerintem a párzási rítushoz tartozik. Esetleg erőfitogtatás a többieknek.
menés közben fejüket előre-hátra mozgatják.
Legalább is úgy látjuk, mert többé-kevésbbé optikai tévedés áldozatai vagyunk. A galamb feje (a szemével együtt!) a térhez (környezethez) viszonyítva mozdulatlan, csak a teste tesz egy lépést (halad). A lépés végén a fejét előre lendíti, majd megismétlődik az előző mozdulat. Tehát, mivel a galambnak nem megy a szemgolyó ide-oda ugrása (mint pl. az embernél), kénytelen az egész fejét ( a nyak segítségével) igénybe venni e célból. Az is megfigyelhető, hogy minél nagyobb a madár, vagy hosszú lába van, tehát a lépésének hosszához igazodik a fej-mozgás hossza. XDXD Én ezt találtam:D De azt tudtátok hogy van valami kiütés(embereken) amire a galamb vérét csurgatva azt hagyva megszáradni elmúlik a kiütés??:) érdekes:))
Szerintem a kérdező a Turbékolásra gondolt, hogy mozgatja a fejét közben előre lefelé a föld felé. :)
Így keres, azaz udvarol a tojónak, ennyi a lényege. :)
Bókokat szór feléje... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!