Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Miért bólogatnak a galambok?

Miért bólogatnak a galambok?

Figyelt kérdés
2010. júl. 12. 10:18
 1/9 anonim ***** válasza:
87%
mert egyetértő teremtések...:):D
2010. júl. 12. 10:25
 2/9 anonim ***** válasza:
72%
diszkósok :D
2010. júl. 12. 10:29
 3/9 anonim ***** válasza:
80%
Múltkor a strandon pont arról beszélgettünk, hogy milyen hülye állat a galamb, erre az egyik galamb feje beszorult a kempingasztal lapjai közé. Nagynehezen kirángatta, és szerintem infarktust kaphatott ijedtében, mert olyan gyorsan kezdett el bólogatni, mintha pogózna:D
2010. júl. 12. 10:42
 4/9 anonim ***** válasza:
xDszegényxD
2010. júl. 12. 11:34
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Amikor bókol és búg, kerülgeti a tojót, akkor udvarol.
2010. júl. 12. 15:08
 6/9 anonim ***** válasza:
mert bejön nekik a tuc-tuc..
2010. júl. 18. 07:26
 7/9 anonim ***** válasza:

El ne zsibbadjon a nyakuk. :)

De szerintem a párzási rítushoz tartozik. Esetleg erőfitogtatás a többieknek.

2010. júl. 19. 11:13
 8/9 anonim válasza:
79%

menés közben fejüket előre-hátra mozgatják.

Legalább is úgy látjuk, mert többé-kevésbbé optikai tévedés áldozatai vagyunk. A galamb feje (a szemével együtt!) a térhez (környezethez) viszonyítva mozdulatlan, csak a teste tesz egy lépést (halad). A lépés végén a fejét előre lendíti, majd megismétlődik az előző mozdulat. Tehát, mivel a galambnak nem megy a szemgolyó ide-oda ugrása (mint pl. az embernél), kénytelen az egész fejét ( a nyak segítségével) igénybe venni e célból. Az is megfigyelhető, hogy minél nagyobb a madár, vagy hosszú lába van, tehát a lépésének hosszához igazodik a fej-mozgás hossza. XDXD Én ezt találtam:D De azt tudtátok hogy van valami kiütés(embereken) amire a galamb vérét csurgatva azt hagyva megszáradni elmúlik a kiütés??:) érdekes:))

2010. júl. 19. 20:03
 9/9 NanoBattery ***** válasza:

Szerintem a kérdező a Turbékolásra gondolt, hogy mozgatja a fejét közben előre lefelé a föld felé. :)

Így keres, azaz udvarol a tojónak, ennyi a lényege. :)

Bókokat szór feléje... ;)

2011. aug. 11. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!