Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miert nyaldos, nyalakodik...

Miert nyaldos, nyalakodik állandóan a macskám?

Figyelt kérdés

Normális vagy valamilyen problémát jelez?

Nem tisztálkodás céljából, hanem pl. ha elkezd játszani és "levadászta" a játékát, átkarolja és van, hogy elkezdi magát nyalni, nyakát, hátát, amit elér, de közben fogja a játékot.

Másik eset, amikor simogatom, egy idő után a játékhoz hasonlóan elkapja, mellső lábaival átfogja a kezem és elkezdi nyalni, beledugja az orrát, fejét, de mindezt elég nagy vehemenciával, mintha az "élete múlna rajta".

Illetve ezen kívül esténként, amikor befekszik mellém az ágyba (nem én hívom, magától jön, amikor kedve tartja), elkezdi magát mosdatni, de olyan hangosan, hogy nem lehet tőle aludni. De ha odatettem a kezem, pár nyalás erejéig azt nyalta, majd abbahagyta és elaludt.

Olvastam ilyet is, olyat is, hogy a macskáknál nem természetes a nyalakodás úgy, mint a kutyáknál, stresszt is jelezhet, de más meg azt mondja, a szeretet jele. Kb 3-4 hónapja van nálam, nemrég múlhatott 1 éves ivartalanított lány cica, utcán nevelkedett előte. Mit gondoltok, az ő esetében jelezhet ez gondot?

2019. júl. 13. 18:12
 1/4 anonim ***** válasza:

Ilyen a szokása, szerintem azért is mert lány cica és benne van az anyai ösztön.

Enyém is bármikor ha oda tartom a kezem megnyalja, meg volt egy kis plüss játéka azt vitte magával fiatalabb korában mintha a kölyke lenne és azt is nyalogatta.

2019. júl. 13. 18:35
 2/4 anonim ***** válasza:
A játékát a vadászösztön miatt nyaldossa. Ha megfogja az egeret, az érdes nyelvével képes megkopasztani, és kevesebb szőrt eszik. Azon kívül a szeretet jele is lehet.
2019. júl. 13. 19:13
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem szeret téged.
2019. júl. 13. 19:55
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, bízom benne, hogy tényleg az ösztönök és a szeretet, ami kiváltja nála ezt.

#2, a játékát is szokta nyalni, erre nem is gondoltam, hogy ilyen "kopasztó ösztön" lehet mögötte, viszont ebben az esetben saját magát nyalja játék közben, két mellső lábával megfogja, eltartja magától és a saját nyakát, hátát nyaldossa. Lehet ez is valamilyen ösztön, pl "lemossa a vért"?

2019. júl. 13. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!