Macskatáp kimérva? Nedvestáp hústartalma mennyi legyen?
Van egy kis szőrgombolyagom és szeretnék neki minőségi tápot adni, láttam ma egy 8 évvel ezelőtti kérdést hogy valaki orjen tápot vett kimérve 1800/kg körül, esetleg tudja valaki hogy hol vehette?
Illetve nedvestápól mi az ami már megfelelő hústartalomnak nevezhető? 62% 65% 70% 72% 97% (mindegyik hústartalomhoz tartozik egy táp)
Az, hogy 8 éve mennyibe került, ma már nem releváns.
Én a Falatozoo-ról rendelek, ott a legolcsóbb (vagy ha nem és más magyar boltban, webshopban olcsóbb, akkor ők is annyiért adják, csak jelezni kell). Náluk vannak mennyiségi akciók, minél többet veszel, annál olcsóbb. Nézd meg.
Hústartalom minél magasabb legyen, mert az azt jelenti, hogy viszonylag "tiszta" összetevői vannak, nem szárított maradványokkal tömik. De nézd az analitikai összetevőket is: a fehérjetartalom nem egyenlő a hústartalommal! Mondjuk egy tápban 45% a fehérje, és ennek lesz X százaléka a hús (amit fent listáztál), a maradék dehidralizált fehérje, nedves esetén aprólék és egyéb, ami az összetevőkben látszik.
A fehérjetartalom ideálisan 40-45% körül van száraztápban (a túl magas arány sem jó, vesebajhoz vezethet hosszú távon!), a zsírtartalom pedig maximum 10-12%. Az ideális táp gabonamentes, de minimum cukor és adalékanyagmentes, ezutóbbiakat középkategóriától felfelé illik nyújtani.
A nedvestáp fehérjetartalma jóval alacsonyabb, hiszen a nagy része folyadék, 20-25%tól felfelé már szuper (persze itt még fontosabb, hogy nagy arányban legyen hús).
Én zooplusról vásárlok, a Greenwoods és Cosma nedvestápok magas húsrészaránnyal bírnak, rendes húsfilés tápok, azt tudom ajánlani.
köszönöm szépen megnézem az adatokat amiket írtál és a tápokat illetve köszönöm weboldalt is.
Gabonamentes tápokt kap a cica
a száraztáp 44% fehérje 20% zsír ( kismacsaka)
nedves eledelek 10.5-11% fehérje 6-7% zsír és 70 feletti nedvesség ( kismacska)
és ami nekem furcsa hogy az egyik kevesebb húst tartalmazóban van a legtöbb fehérje, ez a hús milyenségétől lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!