Rühes a macskám. Elkaphatom?
Többféle rüh fajta van.A macskarüh emberre nem terjed, kutyára se.Minden állatfajtának megvan a saját rüh-je.Ez egészséges immunrendszerű emberre teljesen igaz, viszont gyenge immunrendszer esetén azért nem árt ha aki kezeli a cicát, vagy simogatja kezet mos.
Nekem erről van egy jó könyvem, állatról emberre terjedő betegségek a címe.
Szóval ne félj.De véleményem szerint nem elég a csepp, gondolom egy spot-ont adott orvos.Első körben fürdetni kellett volna megfelelő szerrel.Utána rá a spot-on.
Én 40 éve tartok kutyákat, cicákat, mind mentett.Már többször került hozzám rühes cica is.Először vegyszeres fürdő, majd csepp, és semmi gond tovább.Még sose kaptam el állatoktól semmit, pedig sokféle betegséggel küzdöttem már velük.Utolsó mentett rühes cicámon 1 szál szőr nem volt, nem is tudtam milyen színű lehet, csak a vörös, ragyás,tiszta seb bőre.Így hoztam haza ölben, magamhoz fogva, 3-szor fürdettem,kenegettem, puszta kézzel, semmi bajom nem lett.
Úgy is szoktuk mondani, 1 gazdás paraziták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!