A macskám lehet férges, elkaphatom?
A macskám lehet férges, és múltkor vele aludtam..(akkor még csak azthittem, hogy sokat evett) nem puszilgatom, csak simogatni szoktam, ha alszik, akkor a lábamnál szokott lenni.
Ha mégis férges mekkora az esélye, hogy elkapom?
Ha a kezedre féregpete kerül (nem látszik), és a szádba kerül, akkor elkaphatod. De sok esély nincs rá.
Ettől függetlenül féregtelenítsd a cicát!
Ha tényleg férges, akkor úgy kaphatod el, ha a macska fenekéből kipottyanó pete a szádba kerül és lenyeled. Ezek kicsik ugyan, de azért szemmel láthatóak. Kézről azért nehéz bejuttatni a szádba, főleg ha nem nyalogatod, szopogatod az ujjadat, inkább ráeshet, belekerülhet ételbe, italba, evőeszközre, pohárba, ahol kevésbé veszed észre.
Ha nem vagy benne biztos, hogy férges, akkor lehet más baja is. Nagy, kemény a hasa? Nem látsz férgeket, petéket a székletében, alomban, alvóhelyén, szőrében?
3 havonta férgteleniteni kell! föleg ha benti cica
illetve kombinalt oltás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!