Honnan tudom hogy gilisztás-e a vagy himlős macskám?
Himlős?
nyílván bélsárvizsgálatból,de ez fel sem merül benned ha 3 havonta féregteleníted.
Himlős macskáról még nem hallottam.
Férgesség ellen pedig állatorvos ad féreghajtót, amit 3 havonta rendszeresen be kell adni neki.
Hát tényleg van macskáknál himlő! De nem olyan, mint az embernél. Viszont a macska átviszi az emberre a fertőzést. De ez manapság eléggé ritka! Leginkább vadon élő rágcsálóktól kaphatják el.
Itt is van egy kis cikk amit átmásolnék:
"Macskában a fertõzés marásszerû elváltozást okoz a mellsõ mancsokon vagy a koponyán. Kb. 10 nap múlva maculák, majd papulák és pörkkel fedett fekélyek alakulnak ki. Az állat bágyadt, néha conjunctivitise és légúti tünetei jelentkeznek. Gyorsan meggyógyul, de néha víruspneumoniában elpusztul.Emberben a tehén-/macskahimlõ-infekció aránylag ritka. A diagnózist az anamnézisbõl (tehénnel vagy szabadon élõ macskával érintkezés), a klinikai képbõl és a kórlefolyásból állapítjuk meg, amelyet a szövettan, az elektronmikroszkóp, a szerológia, a CRP stb. megerõsíthet."
Szóval ez ma szinte nem fordulhat elő, de nem lehetetlen.
Viszont tuti, hogy a macskádnak nincsen himlője.
Ha meg férges akkor egyszerűbb, ha elviszed beoltatni és az állatorvos minden éves oltásnál ad neki féreghajtót, ami a következő évi oltásig elég! Nem kel 2-3 hónaponta féregteleníteni.
6-os vagyok!
Azt csak állatorvos adja, az éves oltásnál mindig kapnak egy tablettát, ami a következő oltásig elég. Az egyik cicánk nagyobb és erősebb csontozatú is, így ő másfél tablettát szokott kapni. A nevét sajnos nem tudom, de ha elmész az állatorvosodhoz biztos elmondja milyen tablettáról van szó. Helyben be is adja a cicának, nem kell otthon szenvedni vele, hogy megegye :) Ha jól tudom ez vényköteles így egyszerűbb ha orvos adja be az állatnak mint receptre kiváltani egy állatpatikában.
Megint a 6-os!
Maga a tabletta meg egyáltalán nem drága, pár száz forint és nem kér külön pénzt, ha megkéred, hogy adja be nekik. Csak egy csipesszel lenyeleti velük és kész is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!