Valaki adjon itt tanácsot! Hogyan segítsek a cicánkon, hogyan múlasszam el szegénynek a hasmenését? Állatorvos már kezelte!
A csodaszép cicánk elkezdett lesoványodni és rengeteget fosni, viszont az étvágya az továbbra is jó. Amint lett pénz, rögtön kihívtuk az állatorvost szegénykéhez, aki 3 injekciót adott be neki, konkrétan vitaminokat meg antibiotikumokat, majd elment. Ezt követően az állatka egy kicsit jobban lett, de pár nap elteltével ugyanúgy dől belőle a fos minden nap több alkalommal. Továbbra is sokat eszik, de nem normalizálódott a széklete. Iszonyúan félek, hogy súlyos baja lehet, nem akarom, hogy meghaljon!!!!! Mitévő legyek?
Ezek a jellemzői: házban felnevelt, nem kijárós, 2012 decemberében született kandúr, aki eddig még soha nem volt beteg.
Érdemes elolvasni a linket.:)
Nos, az én cicám a "vérmacska" kategóriába tartozott...
Az első dolog a szállító box beszerzése legyen. Akár autóval, akár busszal vagy vonattal kell vinni, ez feltétlen szükséges. Érdemes letakarni valamivel, de én a boxot bele szoktam tenni egy nagy méretű, erős szatyorba (Yisk-es, Tescos). Egyrészt így a macsek nem látja, hogy mi történik körülötte, nyugodtabb lesz. Másrészt, én jártam sajnos úgy, hogy gyalogos szállításnál leszakadt a box fogója, vagy kinyílt az ajtó.
Természetesen levegőt kapjon felülről, és út közben nyugtatgasd, én autóban végig beszéltem hozzá, igaz, így is végignyávogta az utat..
A "bevarázslásra" az én módszerem:
Először is, törekedni kell arra, hogy a cica ne érezze meg, hogy készülsz valamire, nézd őt levegőnek. Közben egy kis helységben (pl. fürdő) állítsd fel a boxot úgy, hogy felül legyen a nyílása. Persze ezt úgy, hogy a cica ne vegye észre.
Amikor mit sem sejt, kezdd el simogatni, mint máskor és amikor már gyanútlan, fogd meg határozott mozdulattal, két kézzel, erősen. Ficánkolni fog, de ne engedj neki, próbáld meg a lábait lefogni, mert egyébként azzal fog kapaszkodni és remekül tud kitámasztani a láda szélein...
Minél gyorsabban vidd a dobozhoz, amit a lábaiddal megtámasztasz és határozottan "ejsd", vagy tunkold bele a macsekot. Ha a hátsó lábaival már bent van, nyomd le a buksiját is és azonnal tedd rá a dobozra az ajtót. Zárásra különösen figyelj, mert egy pillanat alatt ki tudnak bújni, ha nem záródik tökéletesen..
Nos, így a nehezén már túl vagy. Ne törődj a visongással.
Innentől mehet a szállítás a fentebb említett módokon.
A rendelőben lehet, hogy pánikolni fog, bár az enyém a várakozás alatt mindig csendben volt, "csak" a vizsgálatnál cirkuszolt, de olyan mértékben, hogy többször is szorító-ketrecbe kellett őt tenni ahhoz is, hogy beadják neki a nyugtatót (de ez már a személyzet dolga). És 7 kg volt a drágaság..
Visszafelé általában már egyszerű a dolog, eddig mindegyik cicám önként és dalolva visszamászott a dobozba a vizsgálóasztalon, amint módja volt rá.
Persze, ha nem ennyire harcias példányról van szó, akkor egyszerűbb szimplán szoktatni a szállító boxhoz. Vagyis, legyen mindig elérhető helyen, puha rongyokkal kibélelve. A mostani cicám pl. szívesen belemászik aludni, de őt szerencsére eddig nem sokszor kellett orvoshoz vinni, plusz még ő nagyon nyugodt természetű.
Ennyi jutott eszembe, kívánom, hogy ne kelljen túl sokszor sort keríteni erre a mizériára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!