Mi okozhatja a macskám hasmenését?
Lassan egy hete van hasmenése. Pontosítok, csak rettentően híg széklete, mivel nem kakil gyakran, sőt, most 2-3 nap kimaradt, de most megint kifolyt belőle.
Eddig reméltem, hogy csak valami enyhe fertőzés, mert alapból nem rossz a közérzete, nem viselkedik furcsán. Eszik, iszik, van étvágya, nem fogyott. Attól félek, hogy vastagbéldaganat :( 8 éves brit macska.
Ma elviszem állatdokihoz, de szerintetek mire számítsak?
Nálunk az állatorvos erre adott valami pasztát, azt mondta valószínűleg semmi komoly, de leginkább azután javult a macska miután gyógytápot vettem neki. Ilyet: [link]
Imádta, pedig válogatós macs, de erőltetni sem kellett. Más kaját egyáltalán nem kapott addig amíg gond volt vele. Szerintem próbáld ki.
A Friskies az szemét.. Nem csoda hogy megy a hasa, sőt! Fura, hogy eddig nem fordult elő. Akár még allergiát is okozhat, és sok-sok gyomoprpanaszt.
Fokozatos átálással rá fog szokni a prémium szárazra meglátod. Át KELL hogy szokjon, mert így nem lesz szép hosszú élete, pedig még 10-12 évig is elélhet.
Etetném én a legjobb táppal, a gond csak az, hogy amikor ezt a macskoszt kaptam, 14 éves voltam. Akkoriban még sokkal jobban álltunk anyagilag. Most 22 vagyok, egyetemre járok és örülök, hogy a szüleim nem dobnak ki, hanem tolerálják a 6 éves képzésemet. A lényeg: már nincs pénzem prémium tápot venni. Így is elég szerencsétlen vagyok az állataimmal, szinte mindig van valami bajuk, évente simán otthagyok min. 60-70e Ft-ot csak állatorvosnál. A kutyámnál nemrég derült ki, hogy csirkeallergiája van, szóval az ő etetése most sokkal többe kerül, mint korábban.
Annyit tudok a macs érdekében tenni, hogy veszek neki húst és főzök, de nem tudom, hogy ezzel mennyire segítenék a hasmenésén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!