Hanyadik betöltött hetes koruk után mehetnek a kiscicák új gazdihoz?
Szombaton töltik a 8. hetet.
3 pici született. Egyikük marad, a másikért csakis 2 hét múlva tudnak eljönni, mert messze fog költözni. A harmadik cica szobamaccs lesz a városban. Minden nap ír nekem a leendő gazdi, hogy mikor lehet már vinni. Me adjam még akkor oda? Korai lenne a szombat is?
Mégegy kérdésem van. Anyukát már lehet a hétvégén/jövő héten ivartalaníttatni? Félek, hogy a picik felsértenék a sebet, amikor szopiznak, de sokáig sem akarok várni.
8 hetesen már nagyrészt esznek önállóan, de fontos szociális készségeket sajátítanak el még ilyenkor a mamacicától és a testvérektől.
Ha nagyon türelmetlen az új gazdi, elvihető, de a cicának jobb, ha még marad - ha nem is 12 hetes korig, de addig, mint a többiek.
#7!
Írja, hogy nem tanulnak meg kommunikálni más macskákkal. Mi van, ha én egy 4 hetes kismacskát találtam, hazahoztam és mondjuk 2 év múlva találnék még egy cicát. Kinyírják egymást? Komolyan kérdezem.
Nem nyírnák ki egymást, csak nehezebben szoknának össze. A mi macskánk pl, mikor új érkezett mellé, úgy próbált közeledni felé, mint felénk szokott, nem macskamódra, hanem amit kvázi az emberi kommunikációról tanult. Az új macska konkrétan hülyének nézte, mikor lebucizta pl, ahogy engem szokott, elhúzódott és nem értette mi van. :)
Néhány hónap alatt azért kábé összeszoktak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!