A Whiskas tényleg káros, ha csak azt eszik a macska 99%-ban?
A száraztápot nem hajlandók megenni, sem prémium, sem pedig szupermarket minőséget. Sem összekeverve alutasakossal beáztatva, semmilyen módon.
Bementem egy állatos boltba, ahol elmondták, hogy a Whiskas nem ér semmit, helyette ajánlott valami Panzi márkájút. Megnéztem, az is ugyanolyan ipari hulladék, mint a Whiskas 4% hús...stb.
Jelenleg megpróbálkoztam a Whiskast leváltani ezekre:
Ahogy elnéztem ezekben több értelmes dolog van és a hús mennyisége is jóval több mint a Whiskasban.
Egyébként a macskák energikusak, jó súlyban vannak.
Ez jó lesz nekik vagy mit csináljak? Nem akarok kárt okozni bennük, de éheztetni sem, olyan módon, hogy "na vagy megeszed vagy nincs vacsora", mivel kicsi 4 hónapos cicákról van szó.
Én a helyedben nem nassoltatnám őket egész nap. Jóhogy csak a konzerveket eszik, mint kacsa a nokedlit.
Én reggel adok neki egy fél adag alutasakost, amúgy egész nap royal canin van elötte. (Tudom van ennél jobb táp.)
Rendelj a zooplusról egy két próbacsomag szárazat, aztán csak lesz olyan amit megesznek. Vannak finnyás macskáknak való táp is.
Egyáltalán nem sovány. Növendék cica, nyár van, meleg van. Ilyennek kell lennie.
Én azt próbálnám meg, hogy reggel és este adnék nekik húst, néha belsőséget (mondjuk heti 1x) napközben legyen kitéve táp, hátha megkóstolják. Aztán a húst keverheted az Animonda konzervvel, majd áttérhetsz csak a konzervre, ha azt szeretnéd nedves táp gyanánt. Fokozatosan kell átszoktatni őket. Türelem! A lényeg, hogy kapjanak tartalmas ételt is, de ne annyit, hogy totál jóllakjanak, így van rá esély, hogy napközben ráfanyalodnak a tápra, és végül megeszik, megszeretik.
Köszönöm a tanácsokat!
Elértem azt, hogy a tápot megeszik magában, áztatás és trükkök nélkül!
A nedveset adom nekik továbbra is, mivel vizet nagyon nem akarnak inni. (Több vizes tál is van különböző helyeken, naponta 2x cserélve), így a folyadék bevitelüket muszáj megoldanom a tasakossal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!