Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A Whiskas tényleg káros, ha...

A Whiskas tényleg káros, ha csak azt eszik a macska 99%-ban?

Figyelt kérdés

A száraztápot nem hajlandók megenni, sem prémium, sem pedig szupermarket minőséget. Sem összekeverve alutasakossal beáztatva, semmilyen módon.

Bementem egy állatos boltba, ahol elmondták, hogy a Whiskas nem ér semmit, helyette ajánlott valami Panzi márkájút. Megnéztem, az is ugyanolyan ipari hulladék, mint a Whiskas 4% hús...stb.

Jelenleg megpróbálkoztam a Whiskast leváltani ezekre:

[link]

[link]

Ahogy elnéztem ezekben több értelmes dolog van és a hús mennyisége is jóval több mint a Whiskasban.

Egyébként a macskák energikusak, jó súlyban vannak.

Ez jó lesz nekik vagy mit csináljak? Nem akarok kárt okozni bennük, de éheztetni sem, olyan módon, hogy "na vagy megeszed vagy nincs vacsora", mivel kicsi 4 hónapos cicákról van szó.

2019. jún. 21. 16:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Hát ez nagyon sovány cica, látszik rajta hogy csak szar kaját kapott
2019. jún. 21. 19:18
 12/20 A kérdező kommentje:
Az anya macska is pontosan ilyen vékony típusú volt. És az összes kölyök. Hosszú fül, vékony, hosszú testalkat. Állatorvos is látta, nem mondta, hogy bármi baj lenne vele.
2019. jún. 21. 19:44
 13/20 Papucs112 ***** válasza:
Szerintem nem sovány, mi is a cicáinkat utcáról fogadtuk be rühesen és betegen (kidobták őket:(). Nyáron úgyse nagyon nagy a hasuk mert megsülnek alatta, lehet azért nem szerették a szárazat mert még pici fogaik vannak, ha majd kiesnek és megnőnek tuti odalesznek érte :)
2019. jún. 21. 20:15
 14/20 A kérdező kommentje:
Rekord! 1 db szem tápot hajlandó volt megenni mindkettő. Aztán otthagyták... és várták az alutasakosat...
2019. jún. 21. 20:19
 15/20 A kérdező kommentje:
És nincs baj ezek szerint a fogával, mert simán megrágta...
2019. jún. 21. 20:20
 16/20 Papucs112 ***** válasza:
És milyen gyakran eteted őket? Ha nem is igazán éhesek nem csodálom hogy finnyáskodnak.
2019. jún. 22. 07:41
 17/20 anonim ***** válasza:
83%

Én a helyedben nem nassoltatnám őket egész nap. Jóhogy csak a konzerveket eszik, mint kacsa a nokedlit.

Én reggel adok neki egy fél adag alutasakost, amúgy egész nap royal canin van elötte. (Tudom van ennél jobb táp.)

Rendelj a zooplusról egy két próbacsomag szárazat, aztán csak lesz olyan amit megesznek. Vannak finnyás macskáknak való táp is.

2019. jún. 23. 18:53
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Ja meg még egy tipp. Ha van valami jutalomfalat, amit megesznek, akkor szórd a száraz táp közé addig amíg rászoknak.
2019. jún. 23. 18:55
 19/20 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem sovány. Növendék cica, nyár van, meleg van. Ilyennek kell lennie.

Én azt próbálnám meg, hogy reggel és este adnék nekik húst, néha belsőséget (mondjuk heti 1x) napközben legyen kitéve táp, hátha megkóstolják. Aztán a húst keverheted az Animonda konzervvel, majd áttérhetsz csak a konzervre, ha azt szeretnéd nedves táp gyanánt. Fokozatosan kell átszoktatni őket. Türelem! A lényeg, hogy kapjanak tartalmas ételt is, de ne annyit, hogy totál jóllakjanak, így van rá esély, hogy napközben ráfanyalodnak a tápra, és végül megeszik, megszeretik.

2019. jún. 24. 12:21
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat!

Elértem azt, hogy a tápot megeszik magában, áztatás és trükkök nélkül!

A nedveset adom nekik továbbra is, mivel vizet nagyon nem akarnak inni. (Több vizes tál is van különböző helyeken, naponta 2x cserélve), így a folyadék bevitelüket muszáj megoldanom a tasakossal.

2019. jún. 24. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!