Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ti mit csinálnátok kb.30 kg...

Ti mit csinálnátok kb.30 kg felesleges macskakajával?

Figyelt kérdés

Költözöm és nem éri meg szállítatni. Többségében prémoum, de van egy-két KiteKat stb.

A szomszéd néni sokszor, ha elfogy a nyugdíja kenyéren tartja őket, szóval lenne helye.

Vagy most láttam, hogy egy menhely tönkrement a közelben, pénzadományokat várnak. Szóval nem tudom.

2019. jún. 18. 14:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Szomszéd néninek adnám
2019. jún. 18. 16:47
 12/14 anonim ***** válasza:
82%

Szomszéd néninek adnám. Amennyiben, a szomszéd néni megetetné a macskákkal, tehát a prémium macskaeledel gondolatát is elfogadná. Esetleg keverve adná, nem tudom most mit etet vele. Annyi eszembe jut erről, hogy a macskák nagyon válogatósak. Ha a néni mondjuk whiskassal etet (példa) te meg adsz neki 30 kg Royalt (példa), a macskák rászoknak a Royalra. Elfogy a 30 kg Royal, a macskák kénytelenek lesznek újból whiskast enni, hát ez viszont már tényleg nettó éhezés lesz, mert a Royaltól még az enyém is hízott, pedig világéletében prémium kaján volt.

Szóval ha a néninek adod, akkor macskaetetési alapismereteket is kell hozzá adni. (hirtelen nem fogyhat le a macska mert belehal. És kábé ugyanolyan kalóriaszinten kell tartani egész hónapban, tehát a Royal-kenyérhaj is nagyon rossz lesz a macskáknak, most meg mondjuk whiskas-kenyérhaj van. Amúgy, egy felnőtt macskát havonta szerintem kb. 6000 Ft értékű színhúsból el lehetne tartani (1000 Ft/kg húsárral számolva, tehát 20 deka per nap, 6 kg/ hó). Vagy valami vegyes dologgal (tudom, kevés a nyugdíj).

Eltértem a tárgytól.

Nálunk a menhely azért rendben van, de itt a gyiken olvastam már olyan sztorit adományozásról, mint amit az előző hsz-ben írtak.

Illetve tudok egyetlen spéci macskaalapítványról (kizárólag macskákat ment) Borsod megye. Nyilván sokan mentenek macskákat, ez alapítvány.

2019. jún. 18. 19:16
 13/14 A kérdező kommentje:

Azok nem válogatós cicák, megesznek mindent, de van, hogy egyik nem kap, mert nincs itt...

Igazából mondasz valamit, h ő rászoknának a jó kosztra. Most dm-es tápot esznek, meg maradékot. Tényleg jól járnának vele.

2019. jún. 18. 19:22
 14/14 anonim ***** válasza:
Ekkora mennyiséget inkább 1/3-2/3 arányban a néninek és menhelynek. Nálam a kettő kb. 3 kg-t eszik meg havonta. A felbontott száraztápot nem célszerű sokáig tárolni, bomlásnak indul.
2019. jún. 20. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!