Ti mit csinálnátok kb.30 kg felesleges macskakajával?
Költözöm és nem éri meg szállítatni. Többségében prémoum, de van egy-két KiteKat stb.
A szomszéd néni sokszor, ha elfogy a nyugdíja kenyéren tartja őket, szóval lenne helye.
Vagy most láttam, hogy egy menhely tönkrement a közelben, pénzadományokat várnak. Szóval nem tudom.
Szomszéd néninek adnám. Amennyiben, a szomszéd néni megetetné a macskákkal, tehát a prémium macskaeledel gondolatát is elfogadná. Esetleg keverve adná, nem tudom most mit etet vele. Annyi eszembe jut erről, hogy a macskák nagyon válogatósak. Ha a néni mondjuk whiskassal etet (példa) te meg adsz neki 30 kg Royalt (példa), a macskák rászoknak a Royalra. Elfogy a 30 kg Royal, a macskák kénytelenek lesznek újból whiskast enni, hát ez viszont már tényleg nettó éhezés lesz, mert a Royaltól még az enyém is hízott, pedig világéletében prémium kaján volt.
Szóval ha a néninek adod, akkor macskaetetési alapismereteket is kell hozzá adni. (hirtelen nem fogyhat le a macska mert belehal. És kábé ugyanolyan kalóriaszinten kell tartani egész hónapban, tehát a Royal-kenyérhaj is nagyon rossz lesz a macskáknak, most meg mondjuk whiskas-kenyérhaj van. Amúgy, egy felnőtt macskát havonta szerintem kb. 6000 Ft értékű színhúsból el lehetne tartani (1000 Ft/kg húsárral számolva, tehát 20 deka per nap, 6 kg/ hó). Vagy valami vegyes dologgal (tudom, kevés a nyugdíj).
Eltértem a tárgytól.
Nálunk a menhely azért rendben van, de itt a gyiken olvastam már olyan sztorit adományozásról, mint amit az előző hsz-ben írtak.
Illetve tudok egyetlen spéci macskaalapítványról (kizárólag macskákat ment) Borsod megye. Nyilván sokan mentenek macskákat, ez alapítvány.
Azok nem válogatós cicák, megesznek mindent, de van, hogy egyik nem kap, mert nincs itt...
Igazából mondasz valamit, h ő rászoknának a jó kosztra. Most dm-es tápot esznek, meg maradékot. Tényleg jól járnának vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!