Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macska egész életében lakásban?

Macska egész életében lakásban?

Figyelt kérdés

Van egy fél éves cicám, akit találtam. Én neveltem fel. Annyi rosszról hallottam a kinti cicákkal: autó üti el, kutya, róka kapja el, megbetegszik, megmérgezik, stb. Szóval nem szeretném kiengedni. De félek, hogy rosszul fogja érezni magát, ha benti élete lesz. Van két nagy kaparó bútora, csomó játék, én is foglalkozom vele, nagy terasz, ami be van hálózva, macskafű.

Nem tudom mit tegyek.

2019. jún. 8. 10:27
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

Sok macska bent él.

Nem egyszer láttam, hogy macskát pórázon sétáltatnak.

2019. jún. 8. 10:42
 2/6 anonim ***** válasza:
83%

Én is sok macskát láttam már sétáltatni. Sokan nevetségesnek tartják, de ez még mindig jobb, mintha kinti lenne és elütnék.

A mi környékünkön is van sok macska. De pl. épp mostanában volt, hogy az utcánkban volt valakinek 2 fiatal (max. fél éves) cicája, mindkettőt megmérgezték. Pedig még olyan kis fiatalaok voltak... Szóval ilyen emberek mindenhol vannak, akik miértne alapon bántják az állatokat. Szóval szerintem még mindig jobb bent tartani, mert ha az autó üti el, vagy egy más állat kapja el, arra még szerintem mindig kevesebb az esély, mintha valaki megmérgezné...

2019. jún. 8. 10:48
 3/6 A kérdező kommentje:
Ha kivinném pórázon, akkor nem akarna megszökni? Mert "rákap" a kinti létre? Illetve ha csak heti 1x tudnám kivinni, az érdemes vagy az semmi?
2019. jún. 8. 10:51
 4/6 anonim ***** válasza:
37%
napi 2szer minimum. neki is jár a friss levegő.
2019. jún. 8. 11:01
 5/6 anonim ***** válasza:
9%
Nem kell annyira félteni azt a macskát, csak egy állat, ha nincs annyi esze, hogy odébb szaladjon amikor jön az autó, akkor így járt. Természetes szelekció.
2019. jún. 8. 11:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Nagyon sok benti macska fél a kinti világtól. Ha pórázon sétáltatod, akkor pedig nem fog rákapni a szökésre, mert a kis agya nem adja ki, hogy egyedül is tudna menni árkon-bokron keresztül, hanem azt szokja meg, hogy hámmal, pórázzal megy ki.

Ugyanúgy, ahogy kutyának is meg tudod tanítani/megszokja (nálam legalábbis így van), hogy pórázzal kimehet a kapun, póráz nélkül nem mehet - és esze ágába sincs kimenni, kiába van nyitva a kapu.

De ha csinálsz macskabiztos kerítést, vagy fedett kifutót, az is teljesen jó neki. A hálózott terasz is tökéletes. Mondom, nem fogja kiadni az esze, hogy szabadon mehet a feje után, mert nem azt szokja meg.

2019. jún. 8. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!