Törött lábú kiscicának ez segíteni fog?
Tegnap este eltört a combcsontja a kiscicámnak.Azonnal vittem orvoshoz,aki adott neki fájdalom csillapítót és d-vitamint.Azt mondta ezt nem tudja se bekötni se megműteni.Nem ajánlotta a műtétet sem egy nagyobb rendelőben.
Nem mozoghat semmit,nehogy rosszul forrjon össze a csont.
Most nem eszik fecskendővel etettem,itatom.Kicsit sokkos állapotba került.
Vettem neki calcium csonterősítő tablettát macskáknak valót.
Adhatok neki?Ez segíteni fogja a gyógyulását?
A cica kb 6-8 hetes lehet.Nem az enyém volt egy hete dobta be valaki az udvarra,mert macska náthás volt abból már kigyógyítottam.
Ezt nem értem.
Hogy jött ide a szaporítás?
A kutyáim ivartalanítva vannak.A macska meg nem nálunk született ha végig olvastad volna a kérdésem odaírtam valaki bedobta hozánk.Reggelre ott várt az ajtó előtt a KUTYÁK vigyáztak rá.
Nem a kutyának semmi baja.Csak rossz helyről érkezett hozzánk ahol éhezett ezért az ételét nagyon félti.Egy másodperce nem néztem oda amikor evett és a kiscica a közelébe ment ő meg elkapta.De ahogy rá szóltam elengedte.
Ehhez az orvoshoz ritkán járok.Mivel csak az általános dolgokat tudja elvégezni.Általában oltásért és kisebb vizsgálatokért.Ha műtétről van szó mint pl ivartalanítás akkor 20 km-re arrébb lévő orvoshoz megyek aki eltudja végezni.
Mivel a másik orvos este negyed kilenckor már nem rendelt és kocsi sem volt itthon ezért be kellett érnem a falusi dokival.Nem hagytam szenvedni elvittem.Minden költséget a saját zsebpénzemből fizettem.
Több mint valószínű a doki azért nem ajánlotta a műtétet,mert tudja,hogy diák vagyok és a szüleim nem fizetnének ki egy kóbor kiscicának egy ilyen drága műtétet.És azt is tudja,hogy múlthéten költöttem nála a kutyákra 14 ezer ft-ot és egy állatkórházba az egyik kutyámra másnap 31 ezer ft-ot és ezt mind a saját pénzemből.
Szóval most lehet abbahagyni a piszkálódást és a vádaskodást.
Nálunk minden állat sokkal jobban él mint más helyeken.Minőségi tápot esznek,tanítva vannak minden nap megsétáltatva,lemozgatva,rendszeresen oltva,kullancsok ellen védekezve(ráadásul bravecto-val,ami nem igen olcsó).
Igen vannak próblémái a kutyának aki bántotta a kiscicát ezzel tisztában vagyok és folyamatosan kezelve van.De nem lehet egyik napról a másikra csodát tenni egy bántalmazott kutyával.
Sőt szerintem más ha megtalálta volna az udvarán ezt a kiscicát kirakta volna.Én befogadtam és kigyógyítottam a macskanáthából.De gyerekként én sem lehetek csodatévő és mindent megteszek a cicusért.És nagyon sokat javult az állapota ha ez egyáltalán valakit érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!