A cicák hallgatnak a nevükre?
Szerintem igen, egy idő után megtanulják. Nekünk az egyik cicánk kb. 1 éves lehetett, amikor idekóborolt valahonnan (tudom, az még nem felnőtt, de majdnem) és folyton mondogattam neki a nevét, mikor simogattam, meg amikor enni kapott, stb. és kb. fél évvel később ha szóltunk neki, az esetek 99%-ában felkapta rá a kis fejét és néha "válaszolt" is :D (A maradék 1%-ban lustálkodott és úgy tett, mintha nem hallana minket, hogy ne zavarjuk).
Szóval szerintem ha kisebb macskáknak meg lehet tanítani, hogy hallgassanak a nevükre, nagyobbaknak is, csak esetleg nekik több időbe telik hozzászokniuk.
Igen hallgatnak rá :). Nagyon okosak csak ahogy az utolsó válaszoló is írta , van hogy leszarják.
Az enyém a kert végéből fut az ölembe ha a nevén hívom.
Fura, mennyire különbözőek tudnak lenni a macskák.
Az enyémek hallgatnak a nevükre, egyikőjük konrkétan magának választotta (elég cikis, de ha neki ez tetszik, hát legyen :)). A ciccegéstől és egyéb "macskahívó" hangoktól hülyét kapnak. Na arra nem figyelnek egyáltalán, sőt.
Szerintem felnőttkorukban is működhet, ha eleve hajlandó ilyesmire a macsek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!