A Penny-ben kapható Molly macskakonzervet szokta adni valaki a cicájának? Milyen?
Hulladék, moslék. Gondolj bele 100ft,szerinted mennyi hús van benne??? Kb. a fém doboz és a színes címke kerül 100ft-ba, a tartalma meg húsipari hulladék, gabona, melléktermékek, ízfokozók stb.
Szerinted erre van szüksége egy obligát ragadozónak?
100ft-on veszel fél kiló csirkefarhátat vagy csirkelábat, amit lehúsozol+porcos részek mehetnek és mindjárt normális, emberi fogyasztásra is alkalmas kajával eteted ugyanannyi pénzből!
Kicsit gondolkodni kéne!
Nem szoktam. Eleve nem adok ilyesmit a macskának, mert hulladék. Maximum akkor veszek neki a DM-ben ilyesmit, ha nem volt időm főzni (sima főtt húst szoktam adni nekik), de akkor is megnézem, hogy melyiknek van a legmagasabb hústartalma.
Olvasd el az összetevőket, maximum 4% hús van benne, a többi meg szemét!
Minőségileg pocsék, azt pedig, hogy "milyen", arról a cicc szavaz.
Próbáld meg, aztán látod, elfogadja, megeszi-e.
Láttam én már olyat, amikor a macsek a prémium minőségű, aranyáron vásárolt cuccot megszagolta, megkerülte kétszer és otthagyta, úgyhogy egy próbát megér.
De kizárólag ilyen alutálkás izéken ne tartsd a ciccet.
Más az, ha átmenetileg pl. anyagiak, vagy egyéb krízishelyzet okán épp nem tudsz jobb ellátást adni, de ne csinálj rendszert abból, hogy csak ilyen kajákat kap a cicus. Ha kiderül, hogy nagyon-nagyon szereti, akkor sem.
Nálam akkor van az ebemnek ilyen kajája, amikor lebetegszem, és jó, ha fel tudok kelni, nemhogy a mindennapok ritmusa szerint ellátni a kutyát és önmagam.
Én most nagyon befürödtem az alutasakossal.
Igaz kutyáról van szó, de eddig ette a Brit Premium, 45% csirkehussal száraztápot, alkalomadtán adtam neki 59% hústartalommal alutasakos konzervet, most meg nem hajlandó a tápot megenni (ma reggel sem) csak ha belevagdalok neki némi alutasakos eledelt :(
A 4% hús a szárazanyagtartalom 4%-a!
Konzerv 80%-a víz, 20%-a szárazanyag.Ennek 4%-a a hús!
Számold ki!Egy húsevő ragadozónak adsz ha a konzerv 400gramm,3,2 gramm húst.
Ez amúgy is drága nagyon, mert mondjuk ha vennél neki akár csirkefejet 140Ft-ért,Vagy far-hátat,abból 3,2 gramm mennyiség még 5Ft sincs.Szóval tényleg, a 100Ft-ért kapsz egy konzerv dobozt, amit kidobsz a kukába.
Én hússal etetek 11 macskát és 8 kutyát.Meg mellé kapnak Brit Care tápot néha.Ez így a legolcsóbb, legegészségesebb nekik, és imádják is.
Volt már hogy vettem én is konzervet, mert beteg voltam,más etette őket, és muszály volt.De csak ritkán, azzal etetni folyton nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!