Hogy tartsam a cicát?
Egy macskát nem lehet "felügyelni". Hiába vagy ott, ha ő úgy dönt, le fog lépni egy pillanat alatt.
Ha szeretnéd kiengedni a kertbe, akkor a kerítést macskabiztossá kell tenni.
Panelban is nagyon jól elvannak, akkor nálatok is jó lesz. Persze, nagyon idilli, hogy kint pillangókat kerget, de a valóságban általában nem így van. Nekem az a tapasztalatom, hogy vagy a kocsi csapja el, még direkt rá is huzzák a kormányt, szomszéd intézi el, vagy a kutya kapja szét, de a legtöbbször egymást tépázzák és fertőzik szét a területvédő macskák.
Nekem ez a 25 éves tapasztalatom. Amióta felnőtt vagyok benti macskám van és pont. Sok aggódástól megkímélem magam.
Csináljatok egy elkerített részt az udvaron, aminek teteje is drót,ahova biztonságosan kiviheted amikor otthon vagy.Megéri, mert kint van a cica a szabadban, de nem tud elmenni, nem éri semmi baj.Ha a lakásajtót valahogy összekötöd vele, akkor szabadon ki-bemehet.
Nekünk így van megcsinálva a cicáknak.
Felüdülés látni a sok felelőtlen kérdés százai között, egy valóban aggodó, probléma megoldásra törekvő embert.:)
Ahogy előttmóem is írták, a kifutó a legjobb. Rengeteg képet találsz a neten, tanácsot, leírást, ügyes férfi emberrel pikkpakk meglehet csinálni.
Mi is magunknak csináltuk.
De vannak facebookon mesteremberek, akik kif. már ezzel foglalkoznak, nyilván az ugye drágább, mintha ti csináljátok meg, de nem vészes. Minden megoldható.
A hámmal való séta is jó opció, bár hosszútávon a kifutó kényelmesebb.
Ha a kerítést macskabiztossá teszitek, az is opció, nyilván árban a leghúzosabb a totál új min. 2-3m magas kerítés, és bokor ne fusson alatta meg ilyenek, amiről könnyen átugorná.
Én a kifutót javaslom.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!