Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mást is nagyon megvisel ha...

Mást is nagyon megvisel ha egy ismerősének vagy rokonának a macskája elpusztul? Anyukámnak a macskája elpusztult, mert egy kutya megtámadta.

Figyelt kérdés
Én már nem otthon lakok, nem is nagyon találkoztam a macskával, de azért ismertem és mégis annyira megviselt, hogy mióta anyukám telefonon elmesélte azóta csak erre tudok gondolni egész nap. Meg nem is az hogy meghalt, hanem az ahogyan. Nagyon sajnáltam, sírtam is, de még a munkahelyemen is csak erre tudtam gondolni. Volt már valaki hasonló helyzetben? Olyan rossz.

#macska #macska elpusztul
2019. máj. 2. 20:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom, ismerem ezt az érzést. Az eseten könnyebben jutsz túl, ha nem gondolsz rá, eltereled a figyelmedet másra, és pár nap után enyhülni fog a nyomasztó érzés.
2019. máj. 2. 20:42
 2/13 anonim ***** válasza:

Engem igen.

Pont tegnap volt itt egy kérdező, aki orvost keresett a macskájának. Sajnos elpusztult. Nem láttam őket soha, de bizony megkönnyeztem ma, ahogyan olvastam a válaszát.

2019. máj. 2. 20:47
 3/13 anonim ***** válasza:
Mikor a szomszéd kutyája meghalt rákban én nagyon sírtam, sajnáltam a kislányt is akinek a kutyája volt.
2019. máj. 2. 20:51
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor nem egyedül vagyok ezzel.
2019. máj. 2. 20:52
 5/13 anonim ***** válasza:
63%

A te érzéseid érthetőek, minden érző embert megviselnek az ilyen dolgok.

De ha anyukád nem szabadon a kertben/kijárós macskaként tartotta volna felelőtlenül, akkor ez NEM történik meg.

Ezért is fontos a benti tartás a mai világban, ill. akinek kertje van, természetesen kijárhat a cicó, HA biztonságos a kerítés (se ki se be semmilyen állat) vagy macskakifutót épített, esetleg pórázon sétáltatja.

De bent is 100% kilehet elégíteni ma

már egy macska igényét.

Ez sokaknak, főleg falun/vidéken idegen dolog, nem értik vagy nem is akarják felfogni, hogy már nem azt a múltszázadi világot éljük és sajnos ekkor jönnek az ilyen és ehhez hasonló posztok, kérdések, siránkozások...:(

2019. máj. 2. 21:17
 6/13 A kérdező kommentje:
Igen, igazad van, én biztos benn tartottam volna a macskát. Viszont annyit még hogy ez egyébként a szomszédunk macskája volt, aki nem gondozta, nem etette stb. aztán átjött hozzánk, anyukám kezdte el etetni, a szomszédék elköltöztek, és mások laknak már ott, de a macska mindig anyukámhoz járt enni, viszont estére hazament a szomszédba, ott biztos volt neki valami kuckója. Egy időben pár éve anyukám beengedte télen a verandára, de a macska nagyon büdös volt, mindenhova pisilt, szóval nem tarthatta benn. Értem én, hogy akkor is valahogy rá kellett volna venni hogy szobatiszta legyen, és én másképp is csináltam volna, viszont már akkor sem volt fiatal (pár éve), ezért nem tudjuk mennyire lehetett volna megnevelni. Tudom hogy anyukám is hibázott, de én nem otthon lakok már évek óta, nem igazán akartam beleszólni a dolgokba, de ettől függetlenül a tényen nem változtat és tényleg megviselt a dolog.
2019. máj. 2. 21:24
 7/13 anonim ***** válasza:
0%

Minden élet értékes.

Teljesen rendben van az, ha az ember ilyen történéseknek nem örül, és nem közömbös neki. Fájhat az ilyesmi, igen. Azonban az már egy más kategória, ha megviseli. El kell tudni engedni, el kell fogadni, hogy megtörtént. Örülni kell neki, hogy amíg élt, boldog és egészséges állat volt. ( Remélem, így van. )

Látni kell azonban azt is, - és tudom, hogy furcsán hangzik, hogy ezt pozitívumnak is lehet tekinteni -, hogy a természet "intézte" így. Arra gondolok, hogy nem egy gonosz ember, vagy egy ember okozta baleset miatt halt meg a macska, hanem tulajdonképpen a "természet törvényei" által. Nem tudom, érthető-e, amit mondok.

Nem értek egyet azzal a hozzászólással, hogy egy macska igényeit a lakásban/házban is ki lehet elégíteni, anélkül, hogy kiengednék a szabadba.

A macska emberrel való közös élete sokkal kevesebb ideje tart, mint a kutyáé. Sokkal inkább vadállat maradt, és igényli a szabadban való létet. Itt nyilván nem a belvárosra gondolok, hanem falusi, tanyasi, családi házas környezetre udvarral, kerttel.

"nem értik vagy nem is akarják felfogni, hogy már nem azt a múltszázadi világot éljük" - Tisztelt hozzászóló, aki ezt írta - lehet, hogy te nem a múltszázadi világot éled, de a múlt század szinte tegnap volt. Ez a rendkívül kevés idő pedig egy állatfaj evolúciójában, viselkedésében nem idő. A macska ugyanazt az életet igényli, mint a múlt században, sőt, mint többszáz évvel ezelőtt. ( Talán nyugodtan írhattam volna többezret is. ) Bizonyítja ezt az is, hogy a macska az ember nélkül is képes életben maradni a természetben. "Visszavadul" és köszöni szépen, jól van.

2019. máj. 2. 22:25
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, jókat írtál. Igen, majd pár nap múlva már jobb lesz, csak ma még olyan rossz volt. Igazából a bajom az volt, hogy ilyen hülye, idióta halált egy macskának, annyira sajnálom. De nyilván már nem lehet változtatni a dolgokon. Szerencsére jó dolga volt annyiból, hogy miután anyukám el kezdte etetni, nagyon megerősödött, szép macska lett, előtte pedig sovány és kevésbé szép volt. Persze a jó dolgokra kell emlékezni.
2019. máj. 2. 22:36
 9/13 anonim ***** válasza:
61%

Én azt sajnáltam legjobban mikor az 1 éves legszebb, legnagyobb arc kandúrom elhúnyt rákban. El sem temethett el sem búcsúzhattam tőle egy hülye vizsga miatt...

Vagy mikor egy befogadott cicánkon áthajtott teljes gázzal a szomszéd,direkt,a szemed láttára...

2019. máj. 4. 17:14
 10/13 A kérdező kommentje:
Hú, az tényleg nagyon szörnyű. Sajnálom. Amikor valamilyen háziállatom van, azon aggódom legjobban, hogy ha már meg kell halnia szegénynek, ne műtét közben történjen, legalább itthon, mert idáig minden állatom annyira szeretett itt élni, olyan jó helye van és mindig ezt kívánom hogy legalább itthon legyen, és ne az legyen az utolsó gondolata hogy elvittem állatorvoshoz, ahol stresszelt, aztán elaltatták a műtét előtt, stb. Ezek mind nagyon stresszesek egy állatnak és tényleg nem szeretnék ilyet soha. Kicsit elkanyarodtam a témától.
2019. máj. 4. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!