Mást is nagyon megvisel ha egy ismerősének vagy rokonának a macskája elpusztul? Anyukámnak a macskája elpusztult, mert egy kutya megtámadta.
Engem igen.
Pont tegnap volt itt egy kérdező, aki orvost keresett a macskájának. Sajnos elpusztult. Nem láttam őket soha, de bizony megkönnyeztem ma, ahogyan olvastam a válaszát.
A te érzéseid érthetőek, minden érző embert megviselnek az ilyen dolgok.
De ha anyukád nem szabadon a kertben/kijárós macskaként tartotta volna felelőtlenül, akkor ez NEM történik meg.
Ezért is fontos a benti tartás a mai világban, ill. akinek kertje van, természetesen kijárhat a cicó, HA biztonságos a kerítés (se ki se be semmilyen állat) vagy macskakifutót épített, esetleg pórázon sétáltatja.
De bent is 100% kilehet elégíteni ma
már egy macska igényét.
Ez sokaknak, főleg falun/vidéken idegen dolog, nem értik vagy nem is akarják felfogni, hogy már nem azt a múltszázadi világot éljük és sajnos ekkor jönnek az ilyen és ehhez hasonló posztok, kérdések, siránkozások...:(
Minden élet értékes.
Teljesen rendben van az, ha az ember ilyen történéseknek nem örül, és nem közömbös neki. Fájhat az ilyesmi, igen. Azonban az már egy más kategória, ha megviseli. El kell tudni engedni, el kell fogadni, hogy megtörtént. Örülni kell neki, hogy amíg élt, boldog és egészséges állat volt. ( Remélem, így van. )
Látni kell azonban azt is, - és tudom, hogy furcsán hangzik, hogy ezt pozitívumnak is lehet tekinteni -, hogy a természet "intézte" így. Arra gondolok, hogy nem egy gonosz ember, vagy egy ember okozta baleset miatt halt meg a macska, hanem tulajdonképpen a "természet törvényei" által. Nem tudom, érthető-e, amit mondok.
Nem értek egyet azzal a hozzászólással, hogy egy macska igényeit a lakásban/házban is ki lehet elégíteni, anélkül, hogy kiengednék a szabadba.
A macska emberrel való közös élete sokkal kevesebb ideje tart, mint a kutyáé. Sokkal inkább vadállat maradt, és igényli a szabadban való létet. Itt nyilván nem a belvárosra gondolok, hanem falusi, tanyasi, családi házas környezetre udvarral, kerttel.
"nem értik vagy nem is akarják felfogni, hogy már nem azt a múltszázadi világot éljük" - Tisztelt hozzászóló, aki ezt írta - lehet, hogy te nem a múltszázadi világot éled, de a múlt század szinte tegnap volt. Ez a rendkívül kevés idő pedig egy állatfaj evolúciójában, viselkedésében nem idő. A macska ugyanazt az életet igényli, mint a múlt században, sőt, mint többszáz évvel ezelőtt. ( Talán nyugodtan írhattam volna többezret is. ) Bizonyítja ezt az is, hogy a macska az ember nélkül is képes életben maradni a természetben. "Visszavadul" és köszöni szépen, jól van.
Én azt sajnáltam legjobban mikor az 1 éves legszebb, legnagyobb arc kandúrom elhúnyt rákban. El sem temethett el sem búcsúzhattam tőle egy hülye vizsga miatt...
Vagy mikor egy befogadott cicánkon áthajtott teljes gázzal a szomszéd,direkt,a szemed láttára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!