Mit lehet tenni a kiscicákkal?
Vagy kerestek egy másik mamát, aki elfogadja és szoptatja őket. A másik opció, hogy ti etetitek őket fecskendőből megfelelő tápszerrel.
Részvétem a mamacica miatt.
Köszönöm a gyors választ.
Nincs itthon tápszer, de azt olvastam laktózmentes tej is jó nekik átmenetileg... Milyen időközönként kell etetni őket?
Azóta megetettem őket, kaptak langyos laktózmentes tejet fecskendőből. Majd átdörzsölöm a feneküket is. A dobozuk mellé infralámpát raktam, úgyhogy azt hiszem nem fognak megfázni.
Köszönöm a válaszokat, sokat segitettek:)
Ha macskatápszert nem tudsz szerezni, akkor rendes babatápeszert is tudsz nekik hígabban adni (azt most az ünnepek alatt is könnyebben be tudod szerezni) Etetni 2-3 óránként kell, pici adagokban de sűrűn. Van olyan kicsi, aki este is eszik van olyan, aki végig aludja az éjszakát (ez inkább 2-3 hetes korukban lesz mérvadó, addig inkàbb ébresztgesd őket). Etetés után a pocakjukat a gyomortól lefelé érdemes enyhén nyomva simizni, hogy a bélmozgás segítésére, aztán nedves ronggyal minden etetés után ingerelni őket, hogy pisiljenek, kakiljanak (maguktól nem fognak). Jó ötlet az infralàmpa is, de melegvizes palackot is rakhatsz be hozzàjuk egy rongyba tekerve, hogy test alakja legyen, szeretni szokták.
És ha nem is tudod mindegyik picit élerben tartani, ne keseredj el. Sajnos 10 napos korukig nem rendelkeznek semmijen immunrendszerrel, így nem sok árva cicust sikerül megmenteni ilyen idősen :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!