Mit lehet tenni?
Van egy 1 éves ivartalanított félperzsa cicánk panelban. Foglalkozunk vele rengeteget, szeretjük, de már elviselhetetlen a “viselkedése”. Van, hogy csaj simán elmegyünk mellette és, ha rájön nekiugrik a lábunknak, beleharap, megkarmol. Ezt nem játékból szokta csinálni, ha játszik azt a labdájával, plüssjátékaival szokta.
Ha kivisszük a szobából és neki nem tetszik beleharap úgy a karunkba, hogy alig lehet leszedni. Múltkor vastag pulóveren keresztül úgy megharapott, hogy 1,5 hónapig látszott a nyoma és vagy egy hétig a csontom is fájt.
Éjszakánként nem lehet tőle aludni. Ha kicsukjuk a konyhába, hogy azért mégis valamennyit pihenjünk, addig ugrál az ajtóra amíg ki nem nyitja. A szobaajtókat hiába zárjuk, arra is ugyanúgy ugrál és akkor meg a zörgésre kelünk fel. Pedig már a kilincseket is kicseréltük gomosra, hogy hátha, de nem vált be.
Nem szeretnénk tőle megválni, mert húgom szívéhez már nagyon hozzánőtt. Egyedül őt nem bántja.
Mindent tönkretesz, az abroszt széttépi a körmével, hetente lehetne azt is cserélni. Kaparófája is van, tehát tudná hol élesíteni a körmét. És tudom, lehet mondani, hogy a macskák ilyenek szétkarmolnak mindent. De arra nem számítottunk, hogy ennyire durva lesz. Az előző cicánk teljesen nyugodt volt, soha nem csinált ilyet.
Egy nap kb 2 periódusa (összesen 4-5 óra) van amikor nyugodtan alszik.
Van neki nyakörve, cicapóráza. Próbáltam már levinni sétálni, de nem hagyta, akkor is csak belecsimpaszkodott a karomba és addig harapta amíg le nem vettem róla a pórázt.
Szerintetek mit lehetne tenni, hogy kicsit nyugodtabb legyen? Kezdetektől fogva nevelve volt.
Előre is köszönöm!
Alvás: macska ketrec, ha hisztizik, majd megszokja
Többire nem tudok mit írni
Első válaszóló, köszönöm! Valószínű az lesz.
Igen, eddig is ilyen volt, már kölyökkorátor fogva. Csak talán akkor még jobban lefoglalták a játékai, el lehetett vele terelni a figyelmét
Esetleg ha 1-1 ilyen harapás után enyhén (tényleg enyhén!) szájbavágod?
Kutyám van, nem vagyok macskaszakértő, de az tuti ha a kutyám ilyet csinálna, kapna egy s.ggest vagy taslit.
Szokott kapni az orrára vagy a hátsó feléte és sajnos annál jobban csinálja, annál erősebben harap.
Mi is gondoltunk már rá, de mikor voltunk vele állatorvosnál nem talált a doki semmit.
A zajcsapás csak akkor működik nála, ha barátom ijeszti meg, ő tőle alapból nagyon fél.
Közben megtaláltuk a megoldást. Tegnap vettünk neki egy baromi nagy cicabútort és úgy néz ki ez egyelőre lefoglalja. Köszönöm a válaszokat mindenkinek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!