Bolha es kullancs elleni csepp mellett kullancsos cica?
Allatorvos ajanlott egy cseppet, ami kullancsok es bolhak ellen vedi a cicamat, viszont kerul-fordul van benne kullancs. 2 napja peldaul olyat vettem le rola, ami a fejen maszkalt es helyet keresett. Ma pedig megint olyan volt benne, ami mar szivja a veret.
Allatorvoshoz visszavittem, hogy megis mit keresnek ezek a dogok benne?! 2-t kitepett a fejebol, de szarazak/doglottek voltak es "ha nem veszem eszre kiesik belole par napon belul".
Hat nagyon jo, mert velem szokott aludni a cica, nem akarok se doglott se elo kullancsokban fekudni...
Van olyan csepp/nyakorv, ami tenylegesen tavoltartja a dogoket a macsektol?
Ertem, koszonom a valaszokat! Fesun en is gondolkodtam, ez igy nagyon nem oke...
1 honap mulva lehet ra mas bolha es kullancs elleni szert tenni, megprobalok masik markat :)
Ezek a kullancs elleni készítmények nem kullancsriasztók, hanem kullancsírtók.
Az a lényege, hogy ha rá is megy a kullancs és elkezdi szívni a vérét, akkor elpusztul. Ezért voltak döglöttek, amit kiszedett az állatorvos.
Ha kint van és nincs rajta egy üvegbúra, akkor sajnos nincs 100%-os védelem. Az embereknek számára is vannak ugye szúnyogriasztó sprayk, aminek kifejezetten a távoltartás a lényege, mégis mindig lesz 1-2 vérszívó, aki erősebb, vagy nem zavarja a szag.
Nekem is kinti-benti cicám van, Bravecto cseppet teszek rá, ami az egyik legjobb készítmény (drága is, mint a franc) de így is szoktam rajta találni kullancsot. Általában akkor, amikor még csak a szőrén mászkál, viszont olyat legalább 1 éve nem láttam, ami megszívta volna magát. Szóval teszi a csepp a dolgát.
Vettem fesut, de nem szedte ki a dogoket belole.
Vettem Foresto nyakorvet, egy hete van rajta es sehol egy dog! :D Bizakodom, remelem igy is marad :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!