3 műszakos munka mellett esélytelen a cicatartás? Nem fog hagyni aludni?
Így nem tudom fix időpontban megoldani az etetést, illetve arra sem tudom rászoktatni hogy mikor alvásidő van ne zavarjon. Lehet pont akkor fog ébreszteni hogy éhes, vagy csak unatkozik, mikor éppen aludni szeretnék. Kitiltani nem tudom a hálószobából, mert az egész lakás szoba konyhából áll, azt meg gondolom egy macska sem tűri hogy számára érthetetlen időpontokban kizárom a konyhába, abból nagy hiszti lenne, és ugyanúgy nem tudnék aludni. Hogy lehet ezt megoldani? Vagy ne is kapjon soha alutasakos ételt, csak a száraz legyen előtte folyamatosan, esetleg ételadagolóban, és akkor nincs konkrétan etetési időpont úgysem? Ez káros lenne, nem? Illetve, létezik olyan okos cica, aki ha látja hogy alszik a gazdi akkor nem zargatja? Mindegy hogy egyik héten este 8 kor fekszik le, másikon éjfélkor, harmadikon reggel 7 kor?
Vagy le kell mondanom róla hogy cicám legyen, és jobb lenne egy nyuszi akinek van ketrece?
Túlreagálod és túlaggódod.
"Lehet pont akkor fog ébreszteni hogy éhes, vagy csak unatkozik, mikor éppen aludni szeretnék." 😂😘😂😂😂😂
Istenem..
Amúgy a macska nagyon önálló állat, napokig el van, ha kirakod a táljába a kaját.
Még nincs macskád, de már tudod, mit fog csinálni.
A macskák kb egész nap alszanak, kisebb megszakitasokkal.
Ha nem rendszeres időpontban kapja a kaját, akkor sem lesz semmi baj.
Szerintem kicsit tulaggodod. Alvás közben meg bármikor piszkálhat. Meg kell tanulni együtt aludni vele. Kizarni nincs értelme, csak nyavogni fog.
Szerintem egyébként nagyon rugalmasak a macskák. Mi is váltott műszakban vagyunk és nincs konkrét etetési idő sem. Jól elvan.
Az az igazság, hogy teljesen macskafüggő a dolog. Én folyamatos munkarendben dolgozom, igaz a három műszak nem éjszakát jelent, csak random időpontokban történő kezdést kvázi. Pont ezért választottunk cicát, mert kutya ilyen élethez esélytelen.
Szóval nekünk volt (van) egy cicánk, kicsit magának való, de ilyen életmódhoz tökéletes, baromi szerencsénk volt vele. Ritka kivételt leszámítva éjszaka csöndben van, max almot ás ami néha hangos, ha mászkál, eszik se hallom, többnyire pihen. Ha hétkor, ha délben kap reggelit, akkor se panaszkodik, nem kelt fel. Odabújik reggel simire, de csakis akkor, ha már mocorgok, és tudja, hogy magamtól fent vagyok. Szóval tökéletes. :)
Na, hoztunk mellé egy másik (szintén felnőtt) macskát, hogy sokat van egyedül, milyen jó lesz. Ő is felnőtt meg nyugodt meg minden.
Na, hàt ő random időpontokban vernyogni kezd, mint akit ölnek, ha unatkozik, rohangál, de úgy, hogy falon-ajtón-bútoron csattan, megkergeti a másikat, széttúrja a szőnyeget, szóval amit el tudsz képzelni. :D És persze a másik cicát is bevonja a játékba, van hogy már ő kezdi a tombolást. Volt, hogy napokig nem aludtunk. Szoba-konyha itt is, kicsukni nem lehet, mert addig nyávog, amíg vissza nincs engedve, nem unja el. Ja és persze ha késik a kaja, akkor világvége van. :)
Úgyhogy macskafüggő. Én azt mondanám, hogyha nem ragaszkodsz fajtamacskához, akkor olyan helyről fogadj örökbe minimum kamaszt, vagy fiatal felnőtt állatot, ahol ideiglenes gazdinál vannak. Az idi fog tudni róla mesélni, hogy viselkedik a cica éjszaka, hajnalban, mennyire kelt, stb, hiszen ő is velük él. Így találhatsz olyat, aki neked megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!