Akinek kölyökkutyája van, hogy van ideje levinni 4x 5x vagy 2 óránként munka mellett?
Ezért jó, ha családban él a kutyus, többen tudják gondját viselni.
Nálunk úgy volt, hogy én 11 éves voltam, mikor kutyánk lett, testvérem 12, tehát mi is le tudtuk már vinni, ránk lehetett bízni. Így a szüleimmel együtt összesen 4 ember tudott vele foglalkozni. Anyukám kb. 6:45-kor indult munkába reggelente, apukám úgy dolgozott, hogy három nap délelőtt, 1 nap szabad, 3 nap éjszakás műszak, 1 nap szabad, majd 3 nap délután következett, azt követően megint csak 1 szabadnappal.
Reggel levittük, vagy én, vagy testvérem, vagy anyukám, vagy apukám is akár, hacsak nem délelőttre (vagyis reggel 6-ra) kellett mennie. De akár apukám is, csak ez esetben hajnalban. A füves rész, ahová jártunk, közvetlenül a ház mellett volt. És nem is laktunk magasan a panelban, tehát az egész egészségügyi sétát 10 percen belül le lehetett zavarni. Lány kutya volt, így nem kellett vele hosszasan járkálni, nem jelölgetett, mint a kanok.
Délelőtt apukám le tudta vinni, vagy dél körül, persze ha épp nem volt délelőttös. Ha ő délutánra ment dolgozni, akkor elindult 13 óra után, de vagy tesóm vagy én már otthon voltunk rövidesen, bár változó, hogy mikor értünk haza, néha 13:20 körül otthon volt valamelyikünk, de legtöbbször csak 2 után valamivel.
Aztán anyukám is befutott. Így ha nekünk, gyerekeknek programunk volt, akár nyelvtanfolyam, sport vagy valami más, akkor is volt valaki a kutyussal, nem érezte magát egyedül, és le is tudta vinni mindig valaki.
Akkor volt csak nehezebb, mikor apukám délelőttre ment. Akkor volt egy jó nagy kihagyás a reggeli és délutáni lemenetel között. Szegény kutyi sokszor kibírta bepisilés nélkül, bár biztosan nem lehetett kellemes neki, de olyan is volt, hogy odapisilt valahova. Nagyon ritkán kaka is előfordult ilyenkor. Különben olyan értelmes, okos kutyus volt, hogy megértette, hogy a linóleumra végezze a dolgát, ha kell neki, tehát az előszobába vagy akár a konyhába, és ne a szobába, ahol padlószőnyeg van. Nyilván mikor kicsi volt, mindenhová pisilt, de aztán megtanulta a szobatisztaságot, így a foltos szőnyeget is le lehetett cserélni. Persze ki is zárhattuk volt az előszobába eleve kiskorában, mikor nem voltunk otthon, de ezt nem akartuk.
Mi is családilag csináltuk.
Én kivettem 1 hét szabadságot (az a hétvégékkel együtt 11 nap), utána ha nem voltam itthon, anyám vitte ki, aki itthon dolgozott akkoriban. De egy-egy kivitel nem volt hosszú, 5-15 perc. Mondjuk mi naponta 8-10-szer is kivittük, viszont meg is volt az eredménye, 3,5 hónaposan már szobatiszta volt.
Szerintem némi szabadság mindenképp kell, aztán legfeljebb elhúzódik a dolog.
Nincs család és senki. Ez a rész felejtős. Lesz szabadságom , de amikor megjön a kutya, rá 1-2 hétre , és kicsivel több, mint 1 hónap. De szerintem ebben az 1-2 hétben se biztos , hogy 8 órákat fogok már dolgozni .
Tarsasági problémán segít , ha 2 macska lesz vele ? Miután össze vannak szoktatva, úgy értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!