A macskám beteg, mit lehet vele csinálni?
Sziasztok. Valakinek hátha ez a segítségére lesz.
Az utcán találtunk egy kiscicat ( mostmar másfél éves ivartalanított szépséges cica ❤) nagyon soványan hoztuk be -5 fokbol 1 heti teljesen rendben volt nagyjából felhizlaltuk... Utána jöttek a gondok...
Eleinte csak tusszogott
Utána már az orra is folyt 2 nap mulvan bedugult.. Utána csipasodott a szeme szegények... A fránya macskanatha..
Sajnos akkor nekünk sem voltak fényesek a körülmények,nem volt pénzünk allatorvosra...
Viszont valami megoldást találni kellett hogy megtudjuk menteni a kiscicat...
Sok sok olvasgatas után találtam egy blogot..
●1 szem Augmenti
●1db wick mentol zselé
●1 db nasivin orrspray
●berescsepp
●kamilla tea
● hazi tyukhusleves leve, répa krumpli karalábé pepesitve ( ha megeszi a cica a zoldseget, nekünk makunk volt mert megette és azóta is "koveteli"😁)
■ az augmentint 8 egyenlő részre felkell darabolni nagyon pici vízben feloldani 1 db-ot (azért pici vízbe hogy egy fecskendovel tudd megitatni vele mert nem igazán tolerálja a gyogyszet)
8 napon keresztül mindennap nagyjából ugyanabban az időben itasd meg vele a kis darab augmentint.
■2 naponta egy fecskendő langyos kamilla tea bele 3-4 csepp Berescsepp.
■ a wick mentolos zselét naponta legalább 5x az orra alá tenni legalább 2 percig ( nem biztos hogy jól fogja viselni) utána orrspray fújni neki azt is naponta 5x.
Érdemes:
Reggel 6-kor
Délelőtt 9kor
Délután 12kor
Délután 3kor
Délután 6-kor
Este 9-10 óra környékén mielőtt elmenne aludni a cica..
Már a második napon észrelehetett venni a kulonbseget nem volt taknyos a nozija bár még szipogott, nem volt csipas a szeme...
8-ik napra teljesen meggyogyult a cica... azóta is hálás vagyok annak az embernek aki írta ezt a blogot..
Azóta minden rendben a cicaval a mi anyagi helyzetünk is rendbe jött ivartalanitva,oltva, fereghajtva.. egészséges Szép nagy cica 😻
11-es: lefagytam. Kb életveszélyes is lehet egy macskának amit ide leírtál, az embernek való orrspray allergiát is okozhat, az augmentin megölheti a macskát.
Azon kívül, hogy egy igen nagy, buta TÉVESZMÉBEN élsz.
Századjára leírom: A MACSKANÁTHÁT HERPESZVÍRUS OKOZZA. NEM NÁTHA!!!
Nem megfázás! Herpeszvírus!
Mikor szedsz te herpeszre Augmentint?? Azon kívül, hogy az embernek való gyógyszer megölheti az állatot.
A macskanáthát okozó Herpeszvírust a kiscica az anyjától kapja az anyatejjel.
Állatorvos ad rá megfelelő gyógyszert (injekciót) és benne van a kombinált oltásban is. (gondolom nincs oltva a macskád).
Egyedül a kamillás lemosás stimmel a fentiekből, de attól nem gyógyul ki a macskanáthábol.
Ja, ezeket 2 naponta magyarázzuk el itt a gyiken. Miért is kéne visszaolvasni, én nem is értem....
Kedves emberek :)
Elmondom nektek hogy az orvos is az augmentin használja csak más neven 🙄🙄
De nem fogjak neked elmondani, mert akkor nem lenne értelme az egeszenék. .
De csak megsugom neked..:)
Keresztapukam allatorvosra volt, sajnos 43 évesen autobalesetben elhunyt, csak jobban tudja a dolgokat ő mint te..:)
Úgyhogy örülnék neki ha legközelebb akkor okoskodnal drága ha értesz is valamihez :)
Én nem vagyok neked a drágád, te eszes. Úgy írogassál ide ilyeneket, hogy bármiféle elvetemült elolvassa, utána embergyogyszerrel fogja tömni a kutyáját meg a macskáját, amibe az bele is halhat. Volt itt már olyan, akinek a 3 hónapos kutyája a nagymama szívgyógyszerét ette meg mert szétszóródott. Utána itt óvatosan megkérdezte, hogy lehet - e baja tőle. Sokaknak itt nincs pénze vagy akarata orvoshoz vinni az állatát és házi praktikákkal kísérletezik rajta. Úgyhogy felelősséggel tartozol azzal, amit ide beirkálsz.
Egyébként mintha úgy kezdődne a hsz-ed, hogy "probáljátok ki, nekünk bevált", majd hirtelen elokerül egy állatorvos nagybácsi.
Megtalaltam egy augmentin kontra macska részt egyébként, amit voltál szíves említeni.
Meg egy másikat is.
ennyit erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!