Ha vörös cicát vörössel paroztatok. Házit. Annak a kölykei is vörösek lesznek?
Nem biztos, nagyszülőkön is múlik a dolog.
De inkább ivartalaníts.
Mi a ráknak pároztatod???
Tömve vannak a menhelyek kismacskákkal!
Ivartalaníts!!!!!!
A vörös cicák genetikából adódóan hímek, a nőstények rendszerint sterilek eleve. Nagyon kevés a kivétel, nehéz lesz ilyen párost találni.
Emellett pedig a genetika nem úgy néz ki, hogy amilyen a szülő, olyan a kölyök.
Nekem van egy teknőctarka lánykám (ez is genetikai hiba, mint a vörös szín, csak ez nőstényekre jellemző), kóborcica mamiként lett befogadva, neki például egyetlen kölyke lett olyan, mint ő maga, de sokkal sötétebben, majdnem feketébe hajlóan. A többi kölyök szimpla cirmos volt.
Ezt nem tudod kiszámolni, a tenyésztők nem egy párral dolgoznak, hanem generációkra visszamenően ismerik a szülőket mindkét oldalon, és néha még így is becsúszik a nem tervezett szín a kölyköknél...
Fú ezt a vörös cicák fiúk dolgot eddig nem tudtam, na, ma is tanultam valamit.
Amúgy egyáltalán nem biztos, lappangó gének pl, ismerősöm összerakott egy albínó és egy fekete-fehér csuklyás patkányt (kígyókajának) az egész alom olyan volt mint a szülők, kivéve hogy az egyik kölyök kopasz volt, az egyik szülő valszeg hordozott valami nagyon elnyomott gént rá. Szintén sok volt a "dumbó fülű" (nagyobb, kerekebb a fülük és a feje oldalán van) mégsem látszott egyik szülőn sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!