Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Egész éjjel síró macskával...

Egész éjjel síró macskával mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

Befogadtunk egy cicát, másodiknak a meglévő mellé. Felnőtt. A hazaköltözést jól bírta, evett, almozott, dorombolt... csak nyilván a másik macskával volt némi fújás. Emiatt úgy döntöttünk, hogy éjszakára elkülönítjük őket, hogy ne legyen esetleg harc stb, meg hogy a régi macska ne bújjon el (jellemzően szeret éjszaka almozni, falatozni).

Na, hàt villanyoltásig semmi baj nem volt, magától is kivonult az új cica. Na de miután lefeküdtünk, szinte azonnal folyamatos sírás, keserves nyávogás...

Először nem foglalkoztunk vele, hogy ne szokja meg. Egy idő után vadul kaparni kezdte a küszöböt. Feladtuk, ajtót nyitottunk, vadul dorombolva körbejàrt. Azt mondtuk, akkor maradjon így.

De egyrészt így az időnkénti fújásra-morgásra is rá vagyok feszülve, folyamatosan felriadok. Másrészt nem szűnt meg a sírás. Ha simogatjuk jó, de amúgy körbemegy a lakásban, majd leül és keservesen nyávogni kezd.

Mar kezdem feladni az alvást. Ha holnap is ez lesz, kiborulok.

Valami jó ötlet, praktika?

2019. márc. 9. 06:07
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Szerintem ez az oldal arra való, hogy feltegyünk egy kérdést, és választ, tanácsot kérjünk. Én pontosan ezt tettem. Feltételeztem, hogy nem én vagyok az első a föld kerekén, akinek menhelyi cicája van, és valakinek esetleg van tapasztalata.

Kaptam jó tanácsokat? Hol? Megfeleltem mindre, az egyetlen kihagyott válasz az volt, ahol a 3. válaszoló leírta, hogy neki mennyi idő alatt oldódott meg a dolog... (Ezt is köszönöm amúgy, tapasztalat, mégha nem is megoldás.)

Igen, nem írtam bele, hogy ivartalan, mert befogadott macskánál ez alap dolog (szerintem), emiatt eszembe sem jutott. Ezt utána pótoltam is, jeleztem hozzászólásban, hogy nem az ivarosság az oka. Szintén reagáltam az első válaszadó tanácsára is, miszerint amit javasolt, megtörtént. Ugyanígy reagáltam az 5. válaszoló felvétésére is, miszerint nem kicsi (ez benne volt az eredeti kérdésben), a beengedés pedig megtörtént és nem oldotta meg sajnos (és ez is benne volt).

Szerintem nem voltam bunkó, megfeleltem minden felvetésre, és igen, nyilván ha megoldotta volna a beengedés/simogatás, akkor nem kerül kiírásra a kérdés.

Nem igazán értem, hogy ezért miért kell nekiállni oltogatni. Ha nem tudsz érdemben segíteni, nyugodtan tovább lehet görgetni.

Ettől függetlenül még remélem, hogy valaki, akinek hasonló tapasztalata van mentett cicával, tud tanácsot adni esetleg, hogy hogyan vészeljük át az éjszakákat, amíg megszokja az új helyet.

2019. márc. 9. 15:27
 12/15 anonim ***** válasza:
Hagyjad hisztizni. Füldugó. Majd meg szokja, hogy nem ér el vele semmit
2019. márc. 9. 16:01
 13/15 anonim ***** válasza:
71%

Én nagyon unom, hogy mindent fogtok, igen, ti, többiek. Most fogadta be a macskát. a macskának minden új, mit is várunk tőle??

Hagyja hisztizni? Ezekért kár válaszolni.

feliway.com

Feliway classic, a macskabarát hangulatert.

Feliway friends: két v több macska összebarátkoztatására.

Egyszerre csak az egyik fajta menjen!!!!

1 macskád már van, tudod, hogy idobe telik.

A másikkal közben foglalkozni kell, mutatni, hogy őt is szereted, foglalkozni vele.

YouTube videok:

Cole and Marmalade (facen is van, nagyon jó es nagyon ajánlom)

Jackson Galaxy (neki egyébként

itthon is megjelent a könyve)

Ne zard ki a szobából, új neki minden, nyugtatgasd, akár melletted is alhat.

Egy dolog van, hogy az egész lakás a másik macskád territoriuma. Ugy kb. minden az övé es ebbe belecsoppen egy uj macska. Kellene neki legalább egy törölköző, amire rafekhet, ami új, és nem volt köze hozzá a másik macskának. Eddig pedig minden a másik macska privilégiuma volt, az ágyad, sőt Te magad is. Idő kell nekik, és nem kellett volna összeengedni őket egyből. Ha elmégy dolgozni én lehet különzárnám őket, hogy az újnak nyugta legyen, mert az új lehet félelemben és némi terrorban lesz.

2019. márc. 9. 23:43
 14/15 anonim ***** válasza:
akkir ezt jol megmondtam, de az ivarosságot akartam írni
2019. márc. 9. 23:44
 15/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

A sima Feliway megy, rákészültünk a dologra :), bár inkább a régi cicánk miatt, félénkebb, neki akartuk vele megkönnyíteni az ismerkedést.

Köszönöm az ajánlásokat, rákeresek majd a videókra :) Galaxy egyik könyve nekem is megvan, eredetileg nagyjából az alapján akartuk kezdeni, de az éjszakai sírás ezt is keresztül húzta - nem lehet őket hetekig külön tartani, hogyha az új cica ennyire sír, kapar, nyugtalan egyedül. Ettől függetlenül az összeszoktatásban igyekszünk tartani egyfajta ritmust, bár nyilván így másabb.

Egyébként az éjszakai sírásról ő sem ír sokat, illetve problémaként előkerül, de úgy, hogy figyelmen kívül kell hagyni, és akkor megszűnik. Ezt meg első éjszaka idegen helyen nem tehetem meg, illetve írtam, próbáltuk, de csak rosszabb lett, átment rombolásba.

"Ne zard ki a szobából ... akár melletted is alhat."

"nem kellett volna összeengedni őket egyből"

Sajnos ez a kettő is ütközik nálunk, mármint a régi cicát sem zárhatom ki a megszokott területéről, mikor ő velünk szokott lenni éjszaka. Ezért volt az az alap elképzelés, hogy az új cicának is kialakítottunk egy amolyan bázist, saját ágy, saját kaparó, saját alomtálca... de úgy, hogy nem ütközik a régi cica bevett pihenőhelyeivel, hogy tudják tartani a távolságot.

Ma éjszaka is volt sírás, fújkálás is, de szerencsére kevesebb, pár órát tudtam aludni. Remélem, javul majd a helyzet. Aggaszt az összeszokás is, de ha nem bántják egymást, már boldog vagyok.

2019. márc. 10. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!